Platform over gevels, glas & daken
Ideale tijd om gevelbekleding schoon te maken
????????????????????????????????????

Ideale tijd om gevelbekleding schoon te maken

20 februari en het lijkt dat wij de winter alweer achter ons hebben gelaten. Hogere temperaturen en nieuwe energie om er weer tegenaan te gaan, oftewel de lente begint eraan te komen.  Hoog tijd om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan voor zo’n periode die elk huishouden wel kent, de grote voorjaarsschoonmaak.

Niet alleen binnenshuis is het van belang om de boel schoon te houden.  Ook buitenshuis is het van belang om de producten goed schoon te houden om de uitstraling en eigenschappen te behouden. Voor de producten van Milin willen wij graag advies geven voor het beste resultaat.

voorjaarsschoonmaak 2019 kopiëren

Ondanks de onderhoudsarme eigenschappen ontkom je er niet aan om onze duurzame afbouwmaterialen af en toe schoon te maken. De eerste indruk bij bezoek van een woning of bedrijf is belangrijk, zorg dat deze eerste indruk niet verpest wordt door een vies gevelbeeld of terras.

Gevelbekleding schoonmaken

Gevelbekleding wordt vaak op lastig bereikbare plekken toegepast. Het schoonmaken hiervan vereist dan ook de nodige inspanning en kennis. Dit is vaak de reden om deze schoonmaak over te slaan, dit raden wij ten zeerste af. Gevelbekleding schoonmaken kunt u gemakkelijk zelf, maar wanneer je op moeilijk bereikbare plekken moet komen is een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf een goed alternatief.

schoonmaken gevelbekleding kopiëren

Kies je ervoor om de gevel zelf schoon te maken, let op de volgende punten:

  • Veiligheid – ga rustig en secuur te werk en gebruik bij hoogtes steigers
  • Afstoffen – zorg dat er geen vuildeeltjes achterblijven, dit kan beschadiging veroorzaken
  • Schoonmaakmiddel – Gebruik de gevelreinigingsmiddelen of water met zachte zeep. Geen bijtende of schurende schoonmaakmiddelen.
  • Hogedrukspuit – dit is mogelijk mits genoeg afstand wordt gehouden van de spuitkop en oppervlakte.

Dakranden schoonmaken

Voor dakranden geldt hetzelfde principe als dat van gevelbekleding. Echter worden dakranden nog hoger toegepast dan de gevelbekleding. Voor dakranden is het altijd zaak om op een goed onderbouwde ondergrond te werk te gaan. Steigers en hoogwerkers zijn in dit geval het veiligst.

Bron: Milin

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details