Platform over gevels, glas & daken
Ideale gevelbekleding voor prefab elementen in de modulaire bouw
Cedral is een hoogwaardig en duurzaam composietmateriaal, geproduceerd met grondstoffen van natuurlijke oorsprong: cement, water en houtvezels.

Ideale gevelbekleding voor prefab elementen in de modulaire bouw

snel, milieuvriendelijk, even hedendaags en mooi als gebouwen die op traditionele wijze gerealiseerd worden. De Cedral-sidings zijn het perfecte gevelmateriaal om prefab elementen te verfraaien in alle kleuren en stijlen. Modulair bouwen zit in de lift.

Cedral-gevelstroken zijn beschikbaar in 22 kleuren met een houtstructuur of een moderne textuurlook.

Volgens het Modular Building Institute is de markt van de modulaire bouw in 2020 met 15% gegroeid in vergelijking met 2017. De modulaire aanpak werd herontdekt en vernieuwd door de PropTech-sector.

Een van de belangrijkste voordelen blijft uiteraard de snelheid – hoe sneller een project gebouwd is, hoe sneller het inkomsten genereert. Maar ook milieuvriendelijke argumenten weten aannemers en klanten steeds meer te overtuigen. Modulair bouwen is dan ook energie-efficiënt en vereist minder transport. En omdat modulaire gebouwen makkelijk gedemonteerd kunnen worden voor hergebruik of recyclage, is hun impact op het milieu beperkt.

Een ander belangrijk voordeel is dat prefab wanden geproduceerd worden onder geconditioneerde omstandigheden wat een groot voordeel is ten opzichte van regulier bouwen. Bij reguliere bouw wordt vaak veel vocht gebruikt wat jaren kan duren voordat het volledig uit het gebouw is verdwenen. Voordeel van prefab elementen die onder geconditioneerde omstandigheden worden geproduceerd, is dat hier nagenoeg geen vocht in zit en er dus ook minder nadelige gevolgen voor de gezondheid en isolatiewaarde zijn. De normale correctiefactor voor isolatie die op de bouwplaats wordt aangebracht is 5%. Bij toepassing in prefab elementen die onder geconditioneerde omstandigheden worden geproduceerd kan deze naar 2% worden verlaagd. Bij een BENG-project vervalt de correctiefactor helemaal. Hierdoor wordt met dezelfde opbouw een hogere RC-waarde behaald. 

Cedral Click Smooth / Wood

Cedral zorgt voor een topgevel

Cedral-gevelstroken zijn kant-en-klaar, eenvoudig te installeren en zijn dus perfect voor modulaire bouw. Alle planken worden volledig afgewerkt en gekleurd in de fabriek. Ze zijn beschikbaar in 22 kleuren met een houtstructuur of een moderne textuurlook. 

Cedral is een hoogwaardig en duurzaam composietmateriaal, geproduceerd met grondstoffen van natuurlijke oorsprong: cement, water en houtvezels. De gevelstroken kunnen op verschillende manieren worden geplaatst. Naast de bekende horizontale plaatsing biedt een verticale plaatsing verrassende perspectieven. Bij beide systemen kan worden gekozen tussen Cedral Click (met het tand-en-groefsysteem) en Cedral Lap (met een kleine overlap); beide kunnen zowel horizontaal als verticaal worden toegepast.

Cedral sidings weerstaan de zwaarste weersomstandigheden. Dankzij de speciale coating zijn zij kleurvast en vragen ze minimaal onderhoud. Vezelcement is niet alleen uitstekend bestand tegen water en vorst, maar ook tegen heel wat levende organismen, zoals schimmels, bacteriën, insecten en ongedierte. Tegelijk behoren ze tot de brandreactieklasse ‘niet-ontvlambaar’.

Voor 44 energiezuinige woningen in Wormer werd gekozen voor Cedral Click Wood C50, zwarte, horizontaal gemonteerde gevelstroken met een houtstructuur.

Cedral-sidings toegepast bij 44 woningen in Wormer

In het Nederlandse Wormer bouwen woningcorporatie Parteon en bouwonderneming Plegt-Vos 44 energiezuinige woningen met Cedral prefab gevelelementen. Plegt-Vos produceert en assembleert de gevelelementen om dan just-in-time op de bouwplaats te arriveren. Met een kraan worden de prefab wanden op de juiste plaats gebracht. Daarna kost het nog slechts een kwartier om een prefab paneel te monteren. In de fabriek van Plegt-Vos werden naast de isolatie nodig voor een nul-op-de-meter-woning, ook alle deuren en ramen met glas reeds gemonteerd. Voor dit project werd gekozen voor Cedral Click Wood, zwarte, horizontaal gemonteerde gevelstroken met een houtstructuur. Een bijkomend voordeel is dat het isolatiemateriaal bij fabrieksmontage nooit nat zal worden en dus haar optimale eigenschappen behoudt. De Cedral-producten van vezelcement verhogen de waarde van ieder bouwproject. In combinatie met geavanceerde prefab productietechnieken wordt een maximale kostenefficiëntie en een perfecte kwaliteit gegarandeerd. 

Cedral-gevelstroken zijn kant-en-klaar, eenvoudig te installeren en zijn dus perfect voor modulaire bouw.

Vraag een gratis staal

Cedral-sidings zijn geschikt voor klassieke bouw en de nieuwe modulaire bouw. Voor beide bouwmanieren bieden ze tal van creatieve en mooie oplossingen.   De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Om de kleuren en afwerkingen bij daglicht te kunnen bekijken, kun je gratis een kleurstaal bestellen via de website www.cedral.world. Hierop zijn tevens technische tekeningen, plaatsingsgidsen, productfiches, bestekteksten, brochures en overige noodzakelijke informatie te downloaden.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details