Platform over gevels, glas & daken
Ideale bouwpartner in scholenbouwprojecten levert altijd en overal een passende aluminium geveloplossing
Bij het Gerrit Rietveld College in Purmerend is een spraakmakende nieuwbouw in combinatie met een stevige revitalisatie van het bestaande complex gerealiseerd. (Beeld: Intal)

Ideale bouwpartner in scholenbouwprojecten levert altijd en overal een passende aluminium geveloplossing

Intal is een snelgroeiende en inspirerende bouwpartner die circulaire aluminium geveloplossingen produceert aan de hand van zelfontwikkelde aluminium raam-, deur- en vliesgevelsystemen. “Daarbij staat de klant en zijn behoefte altijd centraal”, zegt Rudy Schipper, directeur bij Intal. “Verbinding is daarbij het sleutelwoord.” Feel connected, op project- en klantniveau dus.

Kennispartner

“We weten precies wat er speelt in de markt en waar de behoeftes liggen doordat we een vertrouwensband met onze klanten hebben opgebouwd en partnerships zijn aangegaan met aannemers en architecten”, vervolgt Schipper. “Wij zijn graag in een vroeg stadium betrokken, werken intensief samen met onze klanten en partners en kennen de Nederlandse bouwmethodes. Daar stemmen we onze producten en processen voortdurend op af. Zo kunnen wij als kennispartner altijd de beste oplossing bieden voor elk project.”

Bij het Rudolf Steiner College in Haarlem realiseerde Intal de aluminium IT55 vliesgevels, de IT77 deurserie en de slanke IT77-RF kozijnen. (Beeld: Sebastiaan Rozendaal)

Optimale verbinding

Schipper noemt als voorbeeld de duurzame samenwerking met Aannemersbedrijf J.M. Putter uit Uitgeest. “Wij werken al jaren met hen samen en die sterke verbinding is alsmaar verder geoptimaliseerd. Dat vertaalt zich in snelle en efficiënte processen tijdens diverse projecten.” Zo heeft Intal met deze aannemer al diverse scholenbouwprojecten opgepakt. “Scholen vormen een bijzondere specialiteit waarbij ontwerp en bouw vragen om inzichten in social engagement en zeer specifieke functionaliteiten. Zaak dus dat je goed weet wat de (toekomstige) behoeftes zijn van het gebouw en haar gebruikers en ook daar de verbinding zoekt”, weet Schipper en vervolgt: “Door vervolgens optimaal samen te werken, maak je het met elkaar tot een succes.”

Scholencomplex PCC in Heiloo, een hypermodern en duurzaam complex met veel transparante gevels en parallelle uitzetramen. (Beeld: Aannemersbedrijf J.M. Putter)

Scholenbouwprojecten

Schipper noemt enkele prachtige scholenbouwprojecten die Intal samen met Aannemersbedrijf J.M. Putter heeft gerealiseerd: “MFA Kreekrijk is een moderne, duurzame school in Assendelft waar met de vormgeving een stevige knipoog naar het verleden wordt gegeven. Bij het Gerrit Rietveld College in Purmerend hebben we samen een spraakmakende nieuwbouw in combinatie met een stevige revitalisatie van het bestaande complex gerealiseerd.” Verder noemt Schipper het scholencomplex PCC in Heiloo, een hypermodern en duurzaam complex met veel transparante gevels en parallelle uitzetramen en het Altra AMC College in Amsterdam, waar een cortenstalen gevel zorgt voor een robuuste uitstraling. Bij de Adriaan Roland Holst school in Bergen (NH) kreeg het bestaande gebouw een hoogstaande technische en bouwkundige upgrade, terwijl oude en historische elementen behouden zijn. Intal heeft voor elke school een aluminium geveloplossing die aansluit bij het ontwerp en de esthetische wensen van de architect en de functionaliteit van het gebouw.

De slanke IT77-RF kozijnen komen mooi tot hun recht in het Rudolf Steiner College. (Beeld: Sebastiaan Rozendaal)

Slim, snel en efficiënt

Ook bij het in 2021 opgeleverde project Rudolf Steiner College in Haarlem is constructief samengewerkt. Intal verzorgde de aluminium vliesgevels uit de IT55 serie, gecombineerd met de IT77 deurserie. En de superslanke IT77-RF kozijnen, die voor 90% al in de Intal fabriek zijn ingebouwd in de stelkozijnen van de aannemer, inclusief glas. “Dat was op ons initiatief. We kennen de werkwijze van de aannemer en door dit op deze manier aan te pakken, kon het pand in één keer wind- en waterdicht gezet worden. Dat scheelt aanzienlijk in de doorloop- en productietijd van de aannemer, die gelijk door kon gaan met de binnenafwerking van het gebouw.” Schipper legt uit dat wederzijds vertrouwen en één op één met elkaar werken aan de basis staan bij dit soort projecten. “We kijken al vroeg in het traject hoe we dingen slimmer aan kunnen pakken. Zo werken we samen aan een optimaal proces, product én resultaat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details