Platform over gevels, glas & daken
Houtfabrikant Platowood maakt van resthout hoogwaardige gevelbekleding mét extra lange lengtes

Houtfabrikant Platowood maakt van resthout hoogwaardige gevelbekleding mét extra lange lengtes

Ook de bouwsector ontkomt niet aan de gevolgen van het coronavirus, het aanbod van bouwmaterialen wordt steeds beperkter. Maar dat geldt niet voor het duurzame houtbedrijf Platowood. Met een eigen productielocatie in Arnhem kan de houtfabrikant nog steeds voldoen aan de toenemende vraag naar duurzame bouwmaterialen. Sterker nog; Platowood heeft nu zelfs gevelbekleding met extra lange lengtes tot circa 6 meter op voorraad.

Van resthout naar geoptimaliseerde lange planken

Door het productieproces te optimaliseren is Platowood in staat om van geplatoniseerd Fraké resthout hoogwaardige gevelbekleding te maken. Door geoptimaliseerde, korte lengtes te vingerlassen biedt Platowood lange lengtes van circa 6 meter, gemiddeld twee keer de verdiepingshoogte. Van deze gevingerlaste delen is het rendement 100%, wat betekent dat er geen uitval is door bijvoorbeeld kopscheuren. Daarbij is het mogelijk om deze geveldelen in ieder gewenst profiel te schaven. Bij geborstelde, fijnbezaagde en of voorvergrijsde delen is de vingerlas niet zichtbaar.

clemenspoort-gent-platowood-frake-kopieren

Bart Raymann, commercieel directeur van Platowood: “De lange lengtes resulteren in minder stuiknaden op de gevel, waardoor het rustiger oogt. Hiermee spelen wij niet alleen in op de vraag van architecten maar benutten we ook alle delen van de hernieuwbare grondstof hout. Bij alles wat Platowood doet streven we naar een zo gering mogelijke belasting voor het milieu en een permanente opslag van CO2.”

In overleg is het mogelijk om vanaf 300 meter, zonder toeslag, geveldelen in een eenzijdige lengtespecificatie te bestellen. Op de ruime voorraad van de gevingerlaste delen in kopmaat

20 x 145 (ruw) ontvangt men tot en met dinsdag 30 juni 2020 een introductiekorting.

Over Platowood

Platowood is sinds haar oprichting pionier in de houtbranche. Het is het eerste en enige bedrijf ter wereld dat duurzaam hout maakt door middel van hydro-thermische modificatie (platoniseren). Door het platoniseren worden de aanwezige eigenschappen in het hout versterkt, zónder chemische toevoegingen. Daarmee is het hout van Platowood de meest duurzame keuze voor onder andere gevelbekleding, kozijnen en interieurbouw.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details