Platform over gevels, glas & daken
Hoogwaardige verfsystemen, coatings en kleurpasta’s
BICCS levert voor de meest extreme omstandigheden hoogwaardige industriële verfsystemen, coatings en kleurpasta’s.

Hoogwaardige verfsystemen, coatings en kleurpasta’s

Of het nu gaat om onderhoud, renovatie of conservering, BICCS Industrial Coating & Colourants uit Almere ontwikkelt en levert al tientallen jaren voor elk type ondergrond en voor de meest extreme omstandigheden hoogwaardige industriële verfsystemen, coatings en kleurpasta’s. Wat het bedrijf vooral sterk maakt, is de deskundige technische service- en adviesafdeling die bestaat uit inspectie, het opstellen van een maatwerk verftechnisch advies, maar zeker ook begeleiding tijdens de uitvoer van industriële lakconserveringswerkzaamheden. Door de jarenlange ervaring met het coaten van uiteenlopende soorten dak- en gevelbekleding behoort deze ‘tak van sport’ inmiddels tot een van specialisaties van BICCS.

Een sterk punt van BICCS, die de verfsystemen in eigen huis in Almere produceert, is dat de hoogwaardige verfproducten en coatings ook in kleinverpakkingen geleverd kunnen worden van 1 of 5 liter.

BICCS is begin vorig jaar overgenomen door de PearlPaint Group, maar blijft als zelfstandige productieorganisatie opereren. “Aan onze beloften is niets veranderd”, zegt Arjan Steenman van BICCS Industrial Coating & Colourants. “We blijven ons onderscheiden met het leveren van hoogwaardige kwaliteitsproducten, een individuele benadering van projecten en een excellente service met bewezen esthetisch fraaie en duurzame resultaten conform de geschetste levensduurverwachting.”

Focus op conserveren van gevel- en dakbeplating

“Voor de behandeling van gevelbeplating van bedrijfshallen, kantoorpanden, logistieke- en distributiecentra, fabrieken en retail wordt veelvuldig een beroep gedaan op onze expertise. Denk hierbij aan gevels voorzien van vlakke of geprofileerde gevelplaat, waarbij materialen als (non)ferro of kunststof zijn gebruikt”, aldus Arjan Steenman. De aanleiding voor het behandelen van gevelbeplating komt bijvoorbeeld door problemen met de ondergrond, zoals zichtbare degradatie in de vorm van verkleuring en verkrijten, roestvorming, delaminatie en edgepeeling (onthechting die vaak ontstaat vanaf de knipkanten), maar ook restyling zoals een verandering van huisstijl. Een verstandig besluit: preventief onderhoud met een duurzaam verfsysteem verlengt de levensduur van een pand en draagt bij aan het imago van een bedrijf of merk.

Wat BICCS vooral sterk maakt, is de deskundige technische service- en adviesafdeling.

Onderscheidend in kleurontwikkeling en glansgraadbepaling

Voor elke ondergrond levert BICCS een geschikte 1- of 2-component toepassing, watergedragen of synthetisch, dat varieert van een éénlaag verfsysteeem (direct to metal) tot een meerlagen (duplex)systeem, waarbij rekening gehouden wordt met geografische ligging, volgens NEN-EN-ISO 12944-II naar corrosiecategorie C2 (laag) t/m C5 (zeer hoog). BICCS is onderscheidend in kleurontwikkeling en glansgraadbepaling voor bijvoorbeeld deelreparaties aan een gevel. Na verloop van tijd is de kleur van de beplating wat verlopen en de glans afgenomen. BICCS beoordeelt op locatie de situatie om tot een passend advies te komen qua voorbehandeling en verfsysteem. Het verfsysteem wordt dan volledig afgestemd op de kleurstelling en glansgraad van de bestaande beplating, zodat na herstel een uniform beeld ontstaat. Ook voor complete metamorfoses voorziet BICCS haar klanten van een passend advies. 

Het verfsysteem kan volledig worden afgestemd op de kleurstelling en glansgraad van de bestaande beplating, zodat na herstel van eventuele beschadigingen een uniform beeld ontstaat.

Een sterk punt van BICCS, die de verfsystemen in eigen huis in Almere produceert, is dat de hoogwaardige verfproducten en coatings ook in kleinverpakkingen geleverd kunnen worden van 1 of 5 liter. Steenman: “Onze systemen blinken uit in bescherming, hechting, corrosie- en UV-bestendigheid. Omdat we onze eigen kleurpasta’s maken, zijn wij in staat om snel en accuraat kleuren te ontwikkelen en (re)produceren, met een zeer hoge kleurvastheid. Afhankelijk van de wens, worden de systemen aangebracht via een spuitapplicatie, kwast of roller. En zo leveren we voor elk type ondergrond een passend en kwalitatief hoogwaardig verfsysteem.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details