Platform over gevels, glas & daken
Hoogwaardige dichtingssystemen, deskundige adviezen en innovatieve oplossingen

Hoogwaardige dichtingssystemen, deskundige adviezen en innovatieve oplossingen

In Nederland moet bij het bouwen altijd gelet worden op de luchtdichtheid. Die eisen zijn in het Bouwbesluit opgenomen en worden alsmaar strenger. Ook de eisen aan de energetische prestaties van een huis nemen toe. Omdat oplossingen zelden standaard zijn in de bouw, ontwerpt en levert Vilton daarom veel productsystemen op maat.

Als specialist in afdichten, volgt Vilton de veranderingen en ontwikkelingen in de branche op de voet en biedt oplossingen voor de vele uitdagingen die aan de orde zijn. Bert Jan Lambregtse van Vilton vertelt dat ze niet alleen producten levert, maar vooral ook kennis en diensten. “Als bouwpartner doen wij dat voor de volgende vijf categorieën: afdichting, bekisting, dilatatie, opleggen en akoestiek.”

Kwaliteit en ontzorging van A tot Z

“Onze experts staan voor iedereen in de bouwkolom klaar”, vervolgt Lambregtse. “Onze adviseurs weten hoe belangrijk esthetiek is voor de architecten, hoe accurate productgegevens onmisbaar zijn voor bestekschrijvers en hoe verlaging van de bouwkosten verwacht wordt door inkopers en projectleiders. Daarom schuiven we graag zo vroeg mogelijk aan tafel om een optimaal bouwproces te realiseren waarbij we onze constructieve doordachte product-systemen, hoogwaardige producten en deskundige adviezen kunnen aandragen.”

thermostop_02-kopieren

De ThermoStop is als koudebrugonderbreking zeer drukvast, goed isolerend, zonder indrukking.

 

Voldoe aan de normen

Owen Kleijn, technisch specialist afdichten bij Vilton, vult aan: “Wij kunnen uitstekend helpen om de gewenste luchtdichtheidsnormen te behalen. Als eerste kijken we wat de ambitie is; aan welke eis moet worden voldaan. We denken mee over de detaillering van het bouwproject waarbij onze experts exact weten wat nodig is. Omdat we niet afhankelijk zijn van bepaalde merken, is er ruime keus uit diverse technieken, systemen en producten en gaan we uitsluitend voor de beste oplossing. We kunnen heel goed aan de strengste eis (een qv;10-waarde van 0,15) voldoen. In de ontwerpfase tekent onze werkvoorbereider onze systemen en producten in, compleet met artikelcodes zodat de producten eenvoudig besteld kunnen worden.”

Toolbox

Na de ruwbouwfase levert Vilton een compleet servicepakket voor de afwerking van de schil van een gebouw: de Toolbox. Lambregtse: “Vilton kan met eigen monteurs de luchtdichte detaillering aanbrengen, waarbij een goed geïsoleerd, waterdicht en luchtdicht gebouw wordt gegarandeerd. Wanneer een aannemer kiest om zelf te monteren, wordt dat door onze technisch specialist gemonitord.”

pakket-overzicht-kopieren

Het Vilton-assortiment voor luchtdicht bouwen heeft een oplossing voor elke situatie en bouwwijze.

 

Producten en systemen passend bij de vraag vanuit de markt

Vilton werkt met het V4-systeem en levert bijpassende productpakketten. Zo zijn er pakketten voor Kozijn afdichting, Wand afdichting, Dakkap afdichting, Vloer afdichting, inclusief de kruipruimte afdichting. Die laatste vormt één van de grootste luchtlekken in een woning. “In samenspraak met aannemer Van Wijnen hebben we een luchtdicht kruipluik ontwikkeld met 100% afdichting, dat ook nog eens binnen vijftien minuten te installeren is. Een mooi voorbeeld van vereende krachten die tot een oplossing leidt.”

Innovatieve oplossingen

Andere innovatieve ontwikkelingen van Vilton zijn de Isoniq Muurvoet en de Egcobox. Lambregtse legt uit: “De Isoniq Muurvoet is een prefab element, waarin dragers zijn verwerkt die het gewicht van de buitengevel afdragen naar de onderliggende draagconstructie. Zo is de ideale isolatielijn te maken tussen dakisolatie en gevelisolatie. De Egcobox is een dragende koudebrugonderbreking tussen betonnen elementen. Ideaal bij uitkragende delen, zoals die nu veel worden toegepast in de moderne
architectuur.” De nieuwste toevoeging en een fantastische aanvulling op het hele luchtdicht bouwen en isolatie voor gevelbouwers is de ThermoStop: een zeer hoog belastbare (max 150 N/mm2) drukverdelende koudebrugonderbreking die niet vervormt bij hoge belasting van onder andere (vrij) uitkragende (gevel)elementen. Met een zeer gunstige warmtegeleidingscoëfficiënt – een Lambdawaarde van 0,2 W/[m.k] – draagt de ThermoStop bij aan de thermische isolatie van de gevel. Een ideale combinatie dus. Lambregtse besluit: “Van eenvoudig bouwvilt tot hoogwaardige innovatieve oplossingen, van advies tot levering, van begeleiding tot montage, dát is Vilton!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details