Platform over gevels, glas & daken
Hoogwaardig prefab gevelsysteem nóg interessanter

Hoogwaardig prefab gevelsysteem nóg interessanter

Op GEVEL 2020 zet Kingspan Unidek het SIPS-element weer in de kijker. Een interessant alternatief voor HSB-wanden. Op de gevelbeurs presenteert de fabrikant twee nieuwe mogelijkheden die de toepassing van het SIPS-element voor de geveldichting nóg interessanter maken. Een gesprek met Youri Verwer van Kingspan Unidek.    

SIPS is licht van gewicht en maakt een ranke constructie mogelijk, zonder concessies te doen aan de stabiliteit en de isolatiewaarde van de gevel. “Groot voordeel van het gebruik van SIPS-elementen is dat de gevel in één beweging wind- en waterdicht kan worden gemaakt, zodat de binnenafwerking direct kan starten,” legt Verwer uit.

“De oplossingen die we op GEVEL 2020 presenteren maakt een nóg snellere montage van de elementen mogelijk, omdat slechts de helft van de ankers gebruikt hoeft te worden en een hijsvoorziening is geïntegreerd in het element. Dat scheelt al enorm veel tijd in montage in vergelijking met HSB-elementen.

Tevens kunnen de SIPS-elementen nu steigerloos worden verwerkt. De montage van de elementen tegen de betonconstructie kan van binnenuit gebeuren.”

De SIPS-elementen kunnen voortaan ook steigerloos worden verwerkt.

 

Reductie van ankers

Meer concreet, in situaties waar de SIPS-elementen voor de vloer langs worden gemonteerd, kan bespaard worden op het aantal ankers. Verwer: “Normaal wordt om de 50 tot 60 centimeter een anker voorzien, in de nieuwe situatie volstaan twee hoofdankers en een paar windankers per element. Met dank aan de uitstekende stabiliteit van het SIPS-element. Het hoofdanker is zodanig ontworpen dat het voorziet in de verankering van twee boven elkaar liggende elementen. Er hoeft dus de helft minder ankers toegepast te worden. Minder ankers, betekent sneller en goedkoper bouwen. Met die filosofie hebben we ook de gecertificeerde hijsvoorziening ontwikkeld. Het betreft een gecertificeerde hijslus die in het SIPS-element geborgd zit. Een voorziening die aansluit op het remontabel (lees: circulair) bouwen, waarbij het complete element bijvoorbeeld over twintig jaar eenvoudig gedemonteerd kan worden. De combinatie van het vernieuwde anker en de geïntegreerde hijsvoorziening maakt bevestiging van binnenuit, en daarmee steigerloos bouwen, mogelijk.”

Over circulariteit gesproken, SIPS is volgens Verwer met recht een duurzaam gevelbouwsysteem. “De EPS-kern is tot zeven (!) keer te recyclen en het complete element heeft een DUBO-keur en bezet de op een na hoogste trede van de Ladder van Lansink, de standaard op het gebied van afvalbeheer. Benieuwd? Bezoek ons tijdens GEVEL 2020 op stand A059,” besluit Verwer.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details