Platform over gevels, glas & daken
Hoge eisen aan bevestigingsmaterialen vragen om specialisme

Hoge eisen aan bevestigingsmaterialen vragen om specialisme

Binnen de gevelbekleding zijn kwalitatief hoogwaardige bevestigingssystemen steeds belangrijker. De systemen dienen corrosiebestendig, functioneel, eenvoudig te verwerken te zijn én te voldoen aan de Europese richtlijnen. Bovendien heeft iedere gebruiker daarbij zijn eigen specifieke wensen.

Rogger1 kopiëren

Eurofast is dé specialist op het gebied van bevestigingsmaterialen voor plat dak en gevelbouw. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en distribueert alles zelf. “Toch hebben we er voor gekozen om een specifiek systeem te leveren dat niet door ons zelf ontwikkeld is, maar dat wél voldoet aan de hoge eisen die tegenwoordig aan bevestigingsmaterialen worden gesteld.” Aan het woord is Jaap Mulder, Sales Representative bij Eurofast. “Het Zwitserse bedrijf Rogger heeft een eigen RSD-systeem ontwikkeld en vond in ons de partner om dit systeem op de Nederlandse markt te brengen.

Het Rogger RSD-systeem is een innovatief, tijdbesparend systeem voor de geveltechniek. Het voorkomen van koudebruggen op de gebouwschil is een cruciaal criterium bij het bouwen. Dit heeft niet alleen invloed op de energiebesparing maar ook op de bescherming van het hele gebouw. Het Rogger RSD-systeem is uitermate geschikt om in dit opzicht optimale oplossingen te bieden. Het kernpunt van het systeem is de afstandsschroef met de glasvezelversterkte mantel en de daarbij behorende plug. Met een paar verbindingen zijn de constructies stevig en veilig verankerd in de achterliggende constructie. De Rogger RSD-afstandsschroef is voor zowel een houten- als een aluminium draagstructuur inzetbaar. Door de hoge buig- en torsieweerstand van de schroef is deze uitermate geschikt voor draagstructuren voor geventileerde gevels, overbrugging van dakisolaties, opbouw en frames.”

ETA-goedkeuring
“Het Rogger RSD-systeem heeft een ETA-goedkeuring voor de montage van draagstructuren,” gaat Jaap verder. “Hierdoor is het mogelijk om op een nauwkeurige en veilige manier draagstructuren te berekenen aan de hand van gekeurde rekenwaarden. Wij kunnen de constructeur helpen door de technische berekeningen uit te voeren. Om ons pakket voor dak en wand te complementeren, hebben wij met het Rogger RSD-systeem en de daarbij behorende accessoires een zeer uniek product in handen.”

Wij nodigen u graag uit op onze stand tijdens de BouwBeurs 2019 in Utrecht

HAL 11 – STAND F031.    

Tekst: Susan Peek     Beeld: Eurofast
Uitgelichte afbeelding: 
Rogger RSD-systeem: ETA-goedkeuring voor montage van draagstructuren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details