Platform over gevels, glas & daken
Hoe kun je je muren een betonlook geven?

Hoe kun je je muren een betonlook geven?

De betonvloer is tegenwoordig ontzettend populair, al helemaal als het gecombineerd is met elektrische vloerverwarming. Zo wordt het ook nog eens lekker warm in je woonkamer. Je kruipruimte isoleren is hierbij zeker aanbevolen, want zo blijft de warmte goed hangen in de ruimte. Daarnaast kun je natuurlijk ook je wanden isoleren, wat ook zeker een verstandig plan is. Uiteraard kun je je muren ook een mooie uitstraling geven. Mogelijk wil je precies dezelfde look als die van een betonvloer. Dit is zeker mogelijk, terwijl je dit in principe ook nog zelf kunt doen. Hoe je dit doet en wat je hiervoor nodig hebt lees je hieronder. 

Benodigdheden

Qua benodigdheden kun je natuurlijk denken aan materialen en aan het gereedschap. Wat betreft de materialen heb je een aantal spulletjes nodig. Zo heb je afdekfolie en afplaktape nodig om je vloeren en meubels te beschermen tegen verfdruppels. Daarnaast moet je ook muurverf aanschaffen. Hierbij heb je hoe dan ook een blik nodig met betoneffect basislaag. Daarnaast moet je waarschijnlijk tevens wassing met een grijze kleur kopen. Qua het gereedschap heb je meer nodig bij dit klusje. Zo moet je een kwast plat beits kopen, een muurverfroller, een muurverfroller met softgrip en een verfbak. Ook zul je een plakspaan, blokkwast en stucspaan nodig hebben om je muur een betonlook te geven.

Pasta voorbereiden en aanbrengen

De allereerste twee stappen die je moet uitvoeren voor het volbrengen van deze taak draaien om de pasta. Dit is dus het blik betoneffect basislaag. Allereerst moet je de pasta goed doorroeren. Hierbij moet je er eigenlijk voor zorgen dat het een smeuïge emulsie wordt. Als dit het geval is kun je het gaan aanbrengen op de wanden. Tip: voordat je hiermee gaat beginnen is het verstandig om de randen af te dekken met behulp van de afplaktape. Ook moet je afdekfolie op de grond leggen. Hierna kun je daadwerkelijk de pasta op de muur aanbrengen met een plakspaan.

Wassing roeren en aanbrengen

Nadat je de pasta hebt aangebracht moet je de muur laten drogen. Op de verpakking van de pasta staat normaalgesproken wel hoe lang dit precies gaat duren. Als het uiteindelijk gedroogd is moet je de wassing toepassen. Hierbij kun je natuurlijk kiezen uit diverse kleuren. Ook dit moet weer goed geroerd worden voordat je het gaat aanbrengen op de wand. Als dit klaar is dan kun je een blokkwast gebruiken om de wassing op de muur te krijgen. Eigenlijk hoeft dit helemaal niet netjes, maar smeer het wel over de gehele oppervlakte uit.

Wassing bewerken en klaar!

Je hebt zo goed als een betonmuur gecreëerd zonder daadwerkelijk beton te gebruiken. De allerlaatste stap die je moet nemen doe je namelijk met een natte spons. Hiermee kun je de wassing goed bewerken, waardoor het eindresultaat van je werkzaamheden nog net wat mooier wordt. Doe dit uiteraard aan de hand van je smaak. Nadat je deze taak hebt volbracht zit de klus er in principe op. Nu is het tijd om te genieten van het eindresultaat!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details