Platform over gevels, glas & daken
Hét platform voor de gevelindustrie

Hét platform voor de gevelindustrie

Schöck Nederland omarmt de ‘platformeconomie’ en zet in op maximale samenwerking met partners, zo toonde de specialist in gevelverankeringssystemen nadrukkelijk op GEVEL 2020. Bezoekers konden op de stand van Schöck kennismaken met twee nieuwe concepten, namelijk GevelLink en Balkonfabriek. CEO Jeroen Troost legt met alle plezier uit wat de toegevoegde waarde is van deze nieuwe concepten.

GevelLink is een one-stop-shop platform waar verschillende producten, concepten, diensten en leveringsprogramma’s voor de gevelindustrie onder één dak verkrijgbaar zijn, zegt Troost. “Vergelijk het met de Bijenkorf. Zij bieden als warenhuis ook exposure voor andere merken en producten. Dat doen wij met GevelLink ook. Het is hét platform voor de gevelindustrie waar alles met betrekking tot gevelverankering te koop is. De toepassingen van GIP, Façade Solutions², ThermoFrame® en andere premium oplossingen met Isolink® zijn de eerste sterke shop-in-shop merken binnen GevelLink.”

Isolink® is een totaal nieuwe benadering van gevelverankeringstechniek op basis van glasvezelcomposiet (Combar). De thermische eigenschappen van Isolink® leveren een aanzienlijke besparing aan isolatiedikte op, waardoor geventileerde gevelsystemen energie-efficiënter en tot wel 50% slanker uit te voeren zijn. Isolink® is ook onderdeel van het zogenaamde ThermoFrame®. Dit systeem is ontstaan uit een succesvolle co-creatie tussen Leebo Intelligente Bouwsystemen en Schöck Nederland. Resultaat: een optimaal geïsoleerde en een uiterst flexibel op te bouwen dragend metalen sandwichframe, waarop alle bestaande Leebo gevel- en wandconcepten zijn te monteren.

In 2019 heeft Schöck een belang genomen in het van oorsprong Duitse GIP. Het leveringsprogramma omvat een breed scala aan bevestigingssystemen waarmee nagenoeg alle typen gevelafwerkingen gemonteerd kunnen worden op diverse constructies. De samenwerking tussen beide marktspecialisten wordt op de markt gebracht onder de naam Façade Solutions². De overname volgde op de succesvolle ontwikkeling van een modern, toekomstgericht alternatief voor conventionele aluminimum wandbeugels: het VECO®-Isolink®-systeem.

Met Balkonfabriek biedt Schöck op zijn beurt een totaalconcept voor balkonrenovatie en –transformatie. Troost: “In Nederland zijn veel gebouwen uit de jaren zestig en zeventig die uit de tijd geraken en toe zijn aan een opknapbeurt om ze niet alleen esthetisch maar ook energetisch naar een hoger niveau te brengen. Via GevelLink bieden we alle tools en middelen om de gevel aan te pakken en met Balkonfabriek bieden we een totaaloplossing om de oude, vaak kleine en enge balkons te vervangen voor een nieuwe prefab balkonoplossing.”

De prefab oplossingen van Balkonfabriek zijn volledig uitgeëngineerd maar het totaalconcept biedt ruime mogelijkheden voor individuele wensen. Troost maakt een treffende vergelijking met de auto-industrie. “Zie het prefab balkon als een bodemplaat van een modern autoconcern. Onder de motorkap is alles gelijk, maar Audi bouwt er bijvoorbeeld zijn A3 op en Volkswagen de Golf. Datzelfde doen wij met Balkonfabriek. Technisch is alles uitgedacht, maar qua look en feel zijn er volop mogelijkheden. Door het lichtgewicht concept kan het balkon aanzienlijk groter gedimensioneerd worden dan het oorspronkelijke balkon aan de gevel.”

Schöck gelooft in totaalconcepten. “We zoeken steeds meer de samenwerking op met partners, waarbij onze verankeringssystemen onderdeel zijn van een totaaloplossing. Behalve GevelLink en Balkonfabriek zullen we dit jaar nog meer van dit soort samenwerkingen en partnerships introduceren,” zo verklapt Troost tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details