Platform over gevels, glas & daken
Het Nederlandse systeemhuis van aluminium kozijnen en vliesgevels​

Het Nederlandse systeemhuis van aluminium kozijnen en vliesgevels​

Als verwerker van aluminium voor de gevel- en kozijnenbranche, is een ieder welbekend met Intal. Maar inmiddels is de groeiende rol als profielsysteemhuis dé reden waarom niet alleen aannemers maar ook architecten Intal steeds vaker weten te vinden.

“Doordat we de complete keten, van ontwerp tot uitvoering beheersen, zijn we in staat projectmatig te ontwikkelen. Hierdoor vergroten we esthetisch en kwalitatief onze toegevoegde waarde,” zegt Johan Andringa, commercieel directeur bij Intal BV. Zowel voor architecten, projectontwikkelaars als ontwikkelende aannemers een grote pré. “Door onze kennis en expertise al vroeg in het proces mee te nemen, bereiken we een grote efficiencyslag in de ontwikkeling van het ontwerp.” Daarnaast constateert Andringa dat architectonische vrijheid en de behoefte in de bouw voortdurend vragen om projectspecifieke detailleringen, hogere luchtdichtheid en een betere procesbeheersing. “Daar kunnen wij als Intal een grote rol in spelen.”

De Stadhouders: Om te voldoen aan de wens van de architect hebben wij een speciaal voor dit project ontworpen uitvoering van Franse balkons toegepast. (Beeld: geen copyrightvermelding)

 

Projectmatige oplossing

Andringa geeft enkele voorbeelden, waarin meteen duidelijk wordt dat de eigen kracht van Intal een bijzondere meerwaarde is voor het totaalproces. “Zo gaan we in opdracht van BAM Bouw & Techniek Grote Projecten voor het Tergooi Ziekenhuis ruim 7.000 m2 aluminium gevelelementen produceren en leveren. Als onderdeel van het bouwteam hebben we een projectmatig profiel uitgewerkt op basis van de IT55 en IT77 profielseries. Uitdaging vormde de gestelde isolatie-eis op de gevel, wat van invloed was op het profiel en de rondom gelegen geveldelen. We zijn vanuit de behoefte gaan ontwerpen,” vertelt Andringa. “Zo ontstond een profiel dat exact aansluit op de bouwkundige detaillering en voldoet aan alle thermische- en luchtdichtheid eisen. Bovendien hebben we hoeklijnen en vensterbanken vervangen door het profiel, waardoor onnodige afwerkingen op de bouw zijn voorkomen. De strakke gevelafwerking die thermisch aan de gestelde eisen en esthetisch aan de wensen van de architect voldoet én een budgetbesparing op het totaal voor de aannemer oplevert, is een win-win-winsituatie waar Intal goed in is.”

Speciaal voor een rijksmonument ontwikkelde Intal dit projectspecifieke profiel, gebaseerd op de 100-jaar oude tekeningen van het monument.

 

Budgettair, kwalitatief én esthetisch

“Als pure specialist willen wij maar één ding,” zegt Andringa, “de perfecte oplossing voor elk specifiek project. Als betrouwbare bouwpartner kijken we naar budget en kwaliteit, maar nemen we de esthetische wensen van de architect zeer zeker mee in het totaalproces. Kijk maar eens naar de drie woontorens De Stadhouders in Den Haag.” Als partner van Waal Bouw produceert en levert Intal circa 7.500 m2 aluminium Intaltherm kozijnen (IT77) en vliesgevels (IT55). “De wens van de architect om een duidelijk grote verzwaring en verticale belijning aan te brengen in de vorm van een stalen koker, was bouwtechnisch en kostentechnisch niet haalbaar. Wij hebben daarom een -speciaal voor dit project ontworpen- uitvoering van Franse balkons toegepast. Door vroegtijdig te engineeren, overigens volledig in 3D/BIM, trek je de haalbaarheid en de esthetische uitstraling naar een nóg hoger plan.”

Intal maakt gebruik van 3D-printers bij de ontwikkeling van haar profielsystemen. Dat maakt het voor architect, projectontwikkelaar en aannemer direct tastbaar. (Beeld: Intal)

 

Andringa concludeert: “Wanneer architecten hun vrijheid niet ingeperkt willen zien en een aannemer geen concessies wil doen aan de kwaliteit, biedt een projectmatige oplossing uitkomst. Met deze nieuwe manier van bouwen worden onnodige stappen voorkomen en de faalkosten beperkt. En dan kies je voor Intal.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details