Platform over gevels, glas & daken
Het gebruik van een kooiladder, waarom zo belangrijk?

Het gebruik van een kooiladder, waarom zo belangrijk?

Waarom zijn kooiladders zo belangrijk?

De verkoop van kooiladders is de laatste jaren explosief gestegen. Dat komt voornamelijk doordat bedrijven inzien dat kooiladers erg belangrijk zijn voor de veiligheid. Deze ladder die aan de buitenkant van het gebouw wordt geplaatst, biedt namelijk altijd een veilige vlucht als er sprake is van bijvoorbeeld brand of een andere noodtoestand. Bovendien is het eenvoudiger om boven op het dak te komen. Wil je weten waarom kooiladders zo belangrijk zijn? Lees dan snel verder. 

Optimale veiligheid 
Wanneer je kiest voor een kooiladder, kies je direct voor optimale veiligheid bij het gebouw. Dat is voornamelijk zo omdat de ladder aan de buitenkant is bevestigd. Wanneer er dan bijvoorbeeld sprake is van brand of een andere calamiteit zijn kooiladders ideaal om te ontsnappen. Niet voor niets worde ze door tal van instanties aangeraden, zeker bij grote gebouwen. Overigens zijn kooiladders ook goed zichtbaar. Uit onderzoek blijkt dat dit bezoekers én personeel onbewust meer vertrouwen en een veiliger gevoel geeft. Mensen het gebouwen zijn daardoor niet alleen veilig maar voelen zich ook veilig.

Multifunctioneel 
Daar komt nog eens bij dat kooiladders waanzinnig multifunctioneel zijn. Het is echt niet zo dat deze alleen maar bedoeld zijn om mensen een veiliger gevoel te geven én te gebruiken wanneer er daadwerkelijk sprake is van brand. Ze hebben namelijk nog veel meer functies. Zo is het eenvoudig om via kooiladders toegang te krijgen tot het bedrijf. Je hoeft dus niet eerst de halve fabriek door als je een bepaalde afdeling wilt bezoeken. Kooiladders kunnen je daardoor helpen om enorm veel tijd te besparen. Je kunt als het ware je route afsnijden door de trap omhoog te pakken. En daar blijft het niet bij. Wanneer je iemand inhuurt om schoon te maken of bepaalde dingen te repareren op het dak, scheelt het hen erg veel tijd wanneer ze kooiladders kunnen gebruiken.

Ze zijn ook nog eens duurzaam! 
Wist je trouwens dat kooiladders ontzettend duurzaam zijn? Waar veel andere veiligheidsmaatregelen om de zoveel tijd herzien moeten worden en het materiaal vervangen, is dat bij kooiladders niet het geval. Deze zijn namelijk van staal of aluminium gemaakt en dit zijn beide materialen die ontzettend lang meegaan. Dat is natuurlijk wel zo fijn. Bovendien zijn beide materialen ook nog eens te recyclen, waardoor ze veel minder schadelijk zijn voor het milieu. Ook dat is een prima overweging om voor kooiladders te kiezen. Tot slot zal ook de wetgever erg blij zijn met kooiladders, zowel nationaal als lokaal. Wanneer je deze namelijk rondom je bedrijfsgebouw hebt, voldoe je als bedrijf vrijwel automatisch aan de vele voorschriften en wetten rondom bedrijfsveiligheid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details