Bostik Leveling assortiment
02:44
05-01-2017

Het Bostik Leveling System: 100% gegarandeerd strak en vlak!

Het betegelen van een wand of vloer brengt steeds weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Bostik biedt u voor elke situatie een oplossing op maat! Uitvlakken, egaliseren, voorbehandelen, lijmen en voegen. Een mooie en 100% vlakke tegelwand- of vloer is een precisiewerk. Een niet vlakke vloer kan zeer vervelend en gevaarlijk zijn. Eventuele herstelwerkzaamheden zijn vaak moeilijk en erg duur. Vandaar dat Bostik een nieuw en slim nivelleersysteem heeft ontwikkeld dat gebruikt kan worden bij zowel vloer- als wandtegels en geschikt is voor binnen en buiten. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een mooi resultaat!

Voor iedereen
Het Bostik Leveling System is geschikt voor zowel de professionele tegelzetter als voor een klusser die maar af en toe tegels plaatst. En het systeem is ook buitengewoon geschikt voor hoveniers of stratenmakers bij het plaatsen van mooie keramische of natuursteen terrastegels.

Voorkom problemen
Om een ongelijke tegelvloer- of wand te herstellen, omdat die niet goed is gelegd is erg duur en tijdrovend. Met het Bostik Leveling System kan voorkomen worden dat een tegelvloer- of wand niet helemaal vlak en strak wordt gelegd. Bij grootformaattegels en bij grotere ruimtes is het buitengewoon lastig om ‘op het oog’ de vloer helemaal vlak te leggen. Dit hoeft ook niet altijd aan de tegelzetter te liggen, want tegels kunnen ook wel eens iets in dikte variëren of de lijm kan iets krimpen tijdens het uithardingsproces. Maar gelukkig is er een hele eenvoudige oplossing. Dit komt doordat het nivelleersysteem de tegels vanaf de bovenzijde van de tegels 100% egaal trekt en in de tegellijm drukt. Daarnaast zorgen de Leveling Clips ervoor dat de voegbreedtes ook altijd en overal precies gelijk zijn. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een mooi, strak en vlak tegeloppervlak.

Betegelen met Bostik Leveling System

Voordelen Bostik Leveling System
– snelle en eenvoudige verwerking
– geschikt voor wand- en vloertegels
– ideaal bij grootformaattegels
– geschikt voor binnen en buiten
– 100% vlak en altijd dezelfde voegbreedtes
– lijm en nivelleersysteem van één merk
– topkwaliteit Leveling Clips die niet té snel afbreken tijdens de verwerking!

Altijd een prachtig resultaat
De werkwijze van het Bostik Leveling System is erg eenvoudig. Het is vooraf belangrijk om te weten welke tegels (grootte van de tegel, dikte van de tegel) en wat de gewenste voegbreedte is. Op basis daarvan kan de juiste Clip gekozen kan worden. Bereken vooraf hoeveel Clips en Wedges nodig zijn, zodat je voldoende hebt om in één keer door te kunnen werken. Hiervoor is een tabel beschikbaar op de verpakking voor het gemiddelde verbruik. Breng eerst de tegellijm aan. 1. Plaats tegels en de Leveling Clips langs 4 kanten onder de tegels. 2. Plaats de Leveling Wedges in het gat van de Clip. 3.Druk de Leveling Wedge aan met de speciale Leveling Installer zodat de tegels helemaal vlak liggen. 4. Verwijder, nadat de tegellijm is uitgehard, de Wedges en de Clips door er met een rubberen hamer op te tikken of schop er met een veiligheidsschoen tegenaan in de richting van de voeg.

Bostik Leveling Clip

Om de snelle en eenvoudige werkwijze van het Bostik Leveling System te laten zien, vindt u bijgaand een handige productfilm van het systeem.

Een compleet en kwalitatief hoogwaardig systeem: lijmen en nivelleren
Het assortiment van het Bostik Leveling System is compact maar toch zeer compleet en uitstekend te combineren met de Bostik tegellijmen en voegmortels. Het systeem bestaat uit 3 verschillende soorten artikelen: Leveling Clips, Leveling Wedges en een Leveling Installer tang. De kwalitatief hoogwaardige Leveling Clips, die niet té snel ‘breken’ bij het aandrukken van de Wedge met de Leveling Installer, zijn beschikbaar voor een voegbreedte van 1 mm, 2 mm en 3 mm en voor tegeldiktes van 2-12 of 12-20mm. De Leveling Wedges zijn universeel en geschikt om te gebruiken bij alle soorten Leveling Clips. De speciale en verstelbare tang “Leveling Installer” is beschikbaar in een Profi-uitvoering en een Easy-uitvoering. De Profi-uitvoering is geheel van metaal en wordt aangeraden aan professionals die veel en langdurig met het leveling systeem werken. De Easy-uitvoering is een wat lichtere uitvoering en bij uitstek geschikt voor incidenteel gebruik en kleinere werken. Alle artikelen van het Bostik Leveling Systeem zijn los van elkaar beschikbaar. Daarnaast biedt Bostik ook complete Leveling kits aan, zogenaamde “starterskits” of “all-in-one sets”, verpakt in emmers. In deze handige meeneememmer zitten zowel de Leveling Clips, Wedges als de verstelbare tang Leveling Installer Easy.

Bostik Leverling System Clip

Verpakking en presentatie
De artikelen van het Bostik Leveling System zijn verpakt in de mooie onderscheidende donkerblauwe Bostik verpakking met de kenmerkende groene gekko. Hiermee past het assortiment helemaal in dezelfde lijn als de overige artikelen uit het Bostik Tegellijmassortiment. Hierdoor kan een mooie presentatie worden gemaakt met alleen het Leveling Systeem als ook in combinatie met de andere producten uit het Bostik tegellijm assortiment. Alle verpakkingen zijn 4-talig (Nederlands, Frans, Duits, Engels) en voorzien duidelijke productinformatie. Bovendien staat op iedere verpakking ook een QR-code die met een mobiele telefoon of tablet gescant kan worden waardoor je direct wordt doorgeleid naar de website en productfilm van het Bostik Leveling System.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Gevelbouw partners

Glas AkzoNobel Center Amsterdam