Platform over gevels, glas & daken
Het antwoord op de vraag naar topkwaliteit poedercoatings
Een topkwaliteit poedercoating is haute-couture voor een gevel.

Het antwoord op de vraag naar topkwaliteit poedercoatings

Wanneer kennis voor een lange levensduur en duurzame waarden van een gebouwde omgeving wordt gevraagd, biedt het Zwitserse IGP Powder Coatings het antwoord. Als internationaal fabrikant van hoogwaardige, innovatieve en economische poedercoatings voor de architectuur, industrie, transport en houtsector, levert het bedrijf méér dan alleen het product. 

“In de eerste plaats willen onze adviseurs een bijdrage leveren aan de functionele en esthetische behoeften van de gevels van gebouwen, op basis van geavanceerde ideeën en mogelijkheden,” zegt Erwin Kleuters, algemeen directeur bij IGP Benelux BV. “Onze innovatieve poedercoatings bieden een enorme meerwaarde voor de gevelbranche.”

De basis waar het allemaal mee begint bij IGP.

De juiste keuze

Om tot een optimaal en duurzaam resultaat te komen, is een aantal factoren belangrijk, zoals de ondergrond en de omgevingscondities van het te bewerken materiaal. Daarbij komt dat er een enorme toename is in leverbare kleuren, structuren en effecten. Hoe maak je dan de juiste keuze? “Het is goed te weten dat IGP een partner kan zijn voor architecten en ontwerpers die streven naar het optimaliseren van het eindresultaat en het waarmaken van de visie die ze voor ogen hadden.” Kleuters constateert een toenemende vraag vanuit de markt naar een betere weersbestendigheid en UV-bestendigheid binnen hoogwaardige coatings. “Dat geldt overigens ook voor de reinigbaarheid en krasbestendigheid. IGP gaat aan de slag met al die vragen vanuit de markt en past de nieuwste innovatieve technologieën toe om zo overal met een passende oplossing te komen.”

Zwitserse kwaliteit

Een van de sterke punten van IGP is de kwaliteit. Zwitserse kwaliteit. “Dat zie je in de producten en in het gehele proces terug. We zijn wat misschien iets duurder in de kg, maar passen dan ook innovatieve technologieën toe die onze klanten een hogere efficiency en meer garantie geeft met behoud van de duurzaamheid. We mogen inmiddels zeggen dat we de meest krasvaste polyester poedercoatings op de markt produceren. Als koploper in de markt op architecturaal gebied staan we in alle facetten binnen het proces náást de klant. Een architect die de voordelen leert kennen van onze zeer weerbestendige coatings, zal zelden terugvallen op een standaard coating,” weet Kleuters.

Applicatieproces vereenvoudigen

IGP staat bekend om zijn briljante metallic, parelmoerachtige effecten, structuren en heeft een uitgebreide afdeling die de kwaliteit managet en bewaakt. “Maar met een goed product alleen, ben je er nog niet,” zegt Kleuters. “Dus bieden wij een uitgebreide servicetool aan die de vertaalslag in applicatie mee oppakt. We hebben specifieke effectverwerkingstechnieken ontwikkeld en helpen daarmee applicateurs bij het definiëren van geoptimaliseerde specifieke instellingen van de coatingsparameters. Denk daarbij aan spuitafstand, spanning of stroomsterkte, met als doel: een optimaal eindresultaat en een tevreden gebruiker.” Zo zet IGP innovatie in en past andere additieven toe in een product om risico’s bij het aanbrengen van de coating te minimaliseren.

Krasbestendig, UV-bestendig en supersexy: IGP coating toegepast in rood op het interieur van dit kantoorgebouw.

Nieuwe series

“Zo hebben we bijvoorbeeld de IGP-EFFECTIVE® Serie ontwikkeld,” vertelt Kleuters. “Die geven een mooie briljante werking, met metallische looks. Tegelijkertijd bieden we de apllicateur een stuk zekerheid dat er een strak en constant eindresultaat uit komt. Tevens passen we superdurables toe in de architecturale IGP-DURA®face Serie zodat er een zeer weerbestendig, diep matte coatingpoeder ontstaat.” Ook noemt Kleuters de IGP-RAPID® Serie: ultrasnelle coatings die meer en meer worden toegepast op bijvoorbeeld sandwichpanelen. En hij sluit het rijtje af met de IGP-LIVING Serie: “Hiermee creëren we een grove fijnstructuur in een multimix aan kleuren zodat er een beton look&feel ontstaat. Het is toch fantastisch dat de natuurlijke aspecten in façadebouw, zoals het gebruik van beton en steen, nu na te bootsen is met een coating van IGP!” Kleuters besluit: “Zo kun je een aluminium gevelschil ontwikkelen met alle gewenste technologie erachter, maar wel de natuurlijke looks behouden door het toepassen van de juiste coating.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details