Platform over gevels, glas & daken
Gevelbekleding

Het ACCENT maakt het verschil

Om een gebouw een unieke uitstraling te geven of een statement toe te voegen, zien we dat er in de huidige architectuur met onderscheidende accenten in de gevel wordt gewerkt. Niet verwonderlijk dat de markt van ALINEL en zijn producten zich kenmerkt onder de noemer ACCENT architectuur producten.

Met het nieuwe Type E systeem is de karakteristieke uitstraling van een typische houten/planken gevel te bereiken, maar dan in aluminium met alle bijkomende voordelen.

Tekst | Susan Peek

Beeld | www.G-2.be

4 juni 2021 Leestijd 8 minuten

Deel dit artikel

“Deze term geeft perfect weer waar onze producten toe bijdragen of voor staan”, zegt Jan de Paepe, eigenaar van de Belgische firma ALINEL. “Onze producten kunnen enkel een esthetisch of functioneel doel nastreven, of zelfs een combinatie
van beide.”

Als voorbeeld noemt De Paepe de aluminium dagkantbekleding. “Hierbij is zowel het esthetische aspect en effect in de gevel belangrijk, maar zijn ze ook essentieel om de alsmaar breder wordende afstand tussen het kozijn en de buitenkant van de gevelbe­kleding te kunnen afwerken.”

Gevoelige snaar

Dat ALINEL die gevoelige snaar weet te raken met de ACCENT architectuur producten, merkt De Paepe aan het feit dat er al menigmaal geprobeerd is de verticale aluminium gevelbekleding na te maken. “Toch ligt daar niet de echte concurrentie”, weet De Paepe. “Deze ligt wél bij wat wij de geld concurrentie noemen. In het geval van ALINEL betreft het hier dan de keuken- en/of badkamerinrichting, of de binnen­inrichting in het bijzonder.” 

Volgens De Paepe komt dat door de afweging en keuzes die gemaakt moeten worden binnen het beschikbare budget. “Ook voor grotere projecten en de daarbij betrokken projectontwikkelaars is dit niet anders”, meent hij.

Nieuw type in het gamma

“Wij zullen altijd door blijven ontwikkelen en met nieuwe producten op de markt komen, vooral op het gebied van esthetiek van gevelbekleding”, zegt De Paepe en verwijst naar het nieuwe Type E dat ALINEL aan het bestaande gamma toevoegt. Gebaseerd op dezelfde bouwdiepte als Type A – waardoor enkele detailprofielen te combineren zijn – maar vooral anders in look en feel. 

“Met Type E is de karakteristieke uitstraling van een typische houten-/planken gevel te bereiken, maar dan in aluminium met alle bijkomende voordelen. Denk daarbij aan het feit dat aluminium onderhoudsvrij is en geen verkleuring ondergaat.” 

De Paepe constateert bovendien een toenemende vraag naar onregelmatige gevelbekleding. Daarom zijn de Type E componenten verkrijgbaar in verschillende breedtes: 20-30-60-80-120-150mm en alle mogelijke combinaties hiervan. 

“Zodat er een prachtig willekeurig planken motief te realiseren is. Helemaal van deze tijd.” 

De prijs van de nieuwe E-reeks is identiek als de instap A-reeks. Dit kan een extra argument en gemak zijn in de keuze hiervoor. Voor de rest blijven de ALINEL-profielen in nagenoeg elke poederlak-tint te verkrijgen, maar ook in anodisatie en/of anodisatie-look lakken.

Type E componenten zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes: 20-30-60-80-120-150mm en alle mogelijke combinaties hiervan, zodat er een prachtig willekeurig planken motief te realiseren is.

Voorjaarsprimeur

Een andere primeur dit voorjaar is de keuze voor een houtlook-imitatie binnen het ALINEL-gamma en specifiek binnen de Type B-reeks. “Het is nog even afwachten of dit aan zal slaan”, zegt De Paepe. “Ik ben erg nieuwsgierig hoe de markt hierop zal reageren.” 

De Paepe geeft aan dat er bij de ontwikkeling van alle ALINEL-producten telkens twee eisen voorop staan: comfort voor de eindklant en comfort voor de plaatsers. “Voor de eindklant betekent dit comfort het onderhoudsgemak van aluminium als bouwproduct. Huiseigenaren of huurders willen meer dan ooit een fun-factor toevoegen aan hun vrijetijdsbesteding en het onderhoud van een gebouw staat daarbij niet bovenaan het lijstje”, lacht hij. 

“Anderzijds vinden we het plaatsingsgemak en de plaatsingssnelheid van ons product erg belangrijk voor onze partners. Ik durf gerust te stellen dat van alle aanbieders ons unieke en gepatenteerde haaksysteem het snelste plaatst.” 

De Paepe weet dat er factoren zijn die niet altijd meegenomen worden bij de keuze van een product door professionals, maar naderhand wel het verschil kunnen maken tussen winst of verlies op een project. “En bij voldoende ervaring, tussen het binnen halen van een project of niet.”

Premium partnership

“En om die ervaring beter weer te geven, starten we in dit voorjaar met een ALINEL Premium Partner netwerk. Daarmee willen we onze relaties verder versterken. Want ons succes hebben we misschien enerzijds te danken aan onze producten, maar anderzijds zeer zeker aan een groep van professionele partners die trouw zijn aan ons ALINEL-systeem. Vanaf heden zal het label ALINEL Premium Partner garant staan voor ervaren partners, die beschikken over de juiste vaktechnische kennis en de garantie kunnen geven op een secure uitvoering van onze ALINEL-systemen.” 

Dat kunnen gevelprofessionals zijn, maar ook ramen- en deuren professionals, garagedeuren professionals of poortenprofessionals. Met een juiste mix in samenstelling van professionaliteit en regio zorgen we ervoor dat een klant altijd uit kan komen bij een ervaren professional, waar het gamma te zien is in de showroom, die de juiste adviezen kan geven en alles 100% beheerst.” 

De Paepe sluit af en licht alvast een tipje van de sluier op: “Alinel brengt dit jaar nog enkele nieuwe reeksen uit, maar slaat ook voor het eerst een nieuwe weg in met een totaal nieuw product. Op die manier willen we ons klaar maken voor de toekomst.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details