Platform over gevels, glas & daken
Hernieuwbaarheidslogo voor WEBO op concept I en II geveltimmerwerk

Hernieuwbaarheidslogo voor WEBO op concept I en II geveltimmerwerk

WEBO mag sinds kort het ‘Hernieuwbaarheidslogo klasse 2’ aanbrengen op al haar concept I en II geveltimmerwerk (ramen en kozijnen). Het biobased gehalte van de houten bouwproducten is op een onafhankelijke en uniforme wijze vastgelegd door SKH volgens de BRL 7010 en dient als aanvulling op het KOMO®-certificaat. Met het Hernieuwbaarheidslogo toont WEBO aan dat het toegepaste hout als grondstof hernieuwbaar en circulair is en daarmee een bijdrage levert aan de verduurzaming van de bouwsector.

Naast het Hernieuwbaarheidslogo is WEBO in het bezit van de volgende keurmerken en certificeringen: KOMO®-keurmerk (inclusief attesten en de Bouwbesluit-aansluitdocumenten), CE-keurmerk, Brandklasse B-certificaat, HOUT100% zekerheid en PEFCtm– en/of FSC®– en STIP®-certificaten.

De Nederlandse overheid streeft naar een circulaire economie in 2050, waarin zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van onuitputtelijke, gerecyclede en biobased grondstoffen. De bouwsector staat hierdoor voor grote uitdagingen: zo worden er steeds strengere eisen gesteld aan de circulariteit en energieprestatie (BENG en NOM) van gebouwen en moet de CO2– en stikstofuitstoot verder teruggedrongen worden. Dat terwijl er de komende jaren ook nog eens ieder jaar 100.000 nieuwe woningen gerealiseerd moeten worden door de woningnood. De traditionele manier van bouwen schiet dan tekort om sneller te kunnen bouwen volgens alle CO2, stikstof en PEFAS regels en normen. Prefab producten op basis van hout bieden een uitkomst om tegemoet te kunnen komen aan de strengere eisen.

WEBO positioneert zich als ‘Uitvinders in de Timmerindustrie’ en innoveert continu om in te spelen op de ontwikkelingen in de bouwsector. Een goed voorbeeld hiervan zijn duurzame HSB-elementen die prefab voorzien worden van kozijnen of zelfs een complete buitenschil (Steigerloos® Bouwen). Dit resulteert zich in maximale bouwtijdverkorting, minder transportbewegingen, een reductie in faalkosten en een duurzamer bouwproces.

WEBO werkt in BIM en houdt in de engineeringsfase rekening met alle gestelde eisen. Zo realiseert WEBO met HSB-elementen en houten kozijnen complete Nul-op-de-Meter (NOM) gevelelementen die voldoen aan brandklasse B.

Producten van WEBO

•    BENG- en NOM-Kozijn®

•    Eiken-Kozijn®

•    HoutAlu-Kozijn®

•    BENG- en NOM-Element®

•    Steigerloos® Bouwen Bekijk de website van WEBO voor meer informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details