Platform over gevels, glas & daken
Herbestemmingsproject op site van hippodroom stelt torenhoge eisen aan raam- en deursystemen
Vandaag wordt op deze site van 10,4 hectare een tot de verbeelding sprekend woonverhaal geschreven: Sterea.

Herbestemmingsproject op site van hippodroom stelt torenhoge eisen aan raam- en deursystemen

‘Een indrukwekkend concept dat unieke hybride woonoplossingen biedt in een exclusief groene omgeving’ – zo omschrijft men Sterea. Op de site in Zaventem laten architect Paul Lievevrouw en zijn collega’s van SUMProject er een zee aan woonruimte uit de grond rijzen. Projectontwikkelaar en architect stelden torenhoge eisen op het vlak van esthetiek en design, thermische en akoestische isolatie, weersbestendigheid en wind- en waterdichtheid. De elegante en ultra slanke MAX LIGHT raam- en deursystemen van Aliplast voldeden perfect aan alle wensen en eisen voor dit project. 

Tussen de dorpskernen van Sterrebeek en Tervuren maakte de hippodroom lange tijd grote furore. Deze bladzijde wordt nu omgedraaid en vandaag wordt op deze site van 10,4 hectare een tot de verbeelding sprekend woonverhaal geschreven: Sterea. In opdracht van de projectontwikkelaar tekenden architect Paul Lievevrouw en zijn team van SUMProjects een combinatie van unieke hybride woonoplossingen midden in een exclusief groen kader: luxevilla’s, ruime appartementen, parkresidenties, assistentiewoningen, halfopen en gesloten woningen, kantoren, …. Dit indrukwekkende herbestemmingsproject wordt door de betrokkenen omschreven als een adembenemend rendez-vous tussen wonen, leven, werken en genieten. ‘Living on green’ is niet voor niets de baseline van het project.

Met zeer goede resultaten qua akoestiek maken deze systemen op een locatie in de buurt van de nationale luchthaven uiteraard het verschil.

Daglicht en zicht op de omgeving

De ruimtelijkheid en de omgeving zijn twee belangrijke troeven voor dit project. De architect koos dan ook voor grote raampartijen, die moeten zorgen voor een maximum aan daglichtinval en een onbelemmerd zicht op de prachtige groene omgeving. “We hebben al bij aanvang van het project heel nauw met de bouwpartners samengewerkt. Het contact was opperbest en de communicatie verliep vlot. Dat is absoluut een belangrijke factor bij projectontwikkeling op dit niveau”, vertellen Els Uvyn en Alexander Morel, project en project support managers bij Aliplast Aluminium Systems. “De kwaliteit van onze producten en de drang naar innovatie is genoegzaam bekend. Zo werd voor het buitenschrijnwerk op deze site geopteerd voor ‘MAX LIGHT’, één van onze meest recente ontwikkelingen.”

Deze ramen scoren met een U-waarde van 0.97 W/M²K hoog op het vlak van thermische isolatie.

Raamsystemen scoren hoog

Deze MAX LIGHT aluminium ramen werden specifiek ontworpen voor architecturale projecten, waar de combinatie van minimalistische esthetiek, hoogwaardige thermische isolatie en comfort vooropgesteld wordt. De vier beschikbare stijlvarianten – Modern, Steel, Design en Invisible – hebben allemaal als typisch kenmerk de ultra slanke profielen, die uitgerust zijn met dubbele of drievoudige beglazing. Deze ramen scoren met een U-waarde van 0.97 W/M²K hoog op het vlak van thermische isolatie. Bovendien worden ook zeer goede resultaten qua akoestiek geboekt – tot 47.2 dB. Op een locatie in de buurt van de nationale luchthaven kan dat toch wel het verschil maken. “Met een uitgebreide simulatie hebben we de geluidsdruk in kaart gebracht. Dat heeft geresulteerd in een divers gebruik van glas. Zo komt het dat we bijvoorbeeld voor sommige slaapkamers, afhankelijk van hun ligging, hebben gekozen voor andere beglazing”, lichten Uvyn en Morel toe. “Een andere studie had te maken met de impact van wind en water. Op deze site is openheid troef en dat heeft zijn impact op de ruwbouw en de ramen. Ook daar moesten we dus rekening mee houden.” Naast de prestaties van het product was uiteraard ook een betrouwbare levering van belang en daar is de verticale integratie van Alipast een sterke troef, zeker in de huidige economische situatie, waar de grondstoffen schaars zijn. Bij de fabrikant uit Lokeren gebeurt alles immers onder één dak. Zo houden ze het productieproces perfect onder controle en de ecologische footprint laag. Ze kunnen hun partners ook steeds de hoogste kwaliteit en een snelle en betrouwbare levering garanderen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details