Solarlux Nederland
01:15
30-11-2018

Glazen vouwwanden | Nijverdal

Glazen vouwwandenconcept op basis van bestaand profielsysteem

Het in Nijverdal gevestigde Solarlux bracht dit jaar een nieuwe productgroep glazen vouwwanden op de markt. De innovatieve speler op het gebied van flexibele geveloplossingen heeft haar vouwwandenconcept geperfectioneerd op ieder denkbaar detail.

Dit heeft geresulteerd in vier verschillende varianten van het basissysteem. Twee typen vouwwanden zijn van aluminium profielen, de Ecoline en Highline. Een variant daarop is de Woodline, een houten vouwwand. De Combiline is zoals de naam verraadt een combinatie tussen de aluminium dekschaal voor buiten en een houten vouwwand voor binnen.

Solarlux NederlandBack to nature met een glazen vouwwand met houten profielen.

Het beste combineren
Zo’n nieuwe productgroep komt volgens Accountmanager Projecten André Jansen tot stand dankzij 35 jaar analyseren, ontwikkelen en produceren. “Met onze omvangrijke kennis zijn wij in staat geweest een vouwwand te ontwikkelen die past bij alle actuele eisen in de bouw en waarbij het comfort voor de gebruiker continu centraal stond.”

Tijdens het in Ahoy georganiseerde ARCHITECT@WORK afgelopen september vertelde Solarlux hier nog over. “Op deze beurs tref je alleen leveranciers die het afgelopen jaar nieuwe producten hebben gepresenteerd. Flexibel, doordacht en optisch combineren we de zaken met elkaar. Wat goed werkt voor het ene product, probeer je te kopiëren naar weer een andere productgroep. Het geeft een boost om de concurrent met minimaal één stap voor te zijn. Je hebt altijd iets nieuws te vertellen.”

Maximale transparantie
De aanzichtbreedte van de vouwwanden is 99 millimeter. “Een smallere uitvoering is momenteel niet verkrijgbaar, in ieder geval niet wat deze breedteverhouding betreft.” Van design tot techniek: Solarlux heeft maar liefst zes patenten op dit concept en er zijn diverse gerenommeerde architectuurprijzen in de wacht gesleept. Trots omschrijft Jansen het als een revolutie op het gebied van glazen vouwwanden. “En wij verzorgen het hele proces in eigen beheer middels duurzame productieprocessen in de nieuwe productiehallen in Duitsland. ”

Minimalistische schuifpui cero
Naast de glazen vouwwaden heeft Solarlux de minimalistische schuifpui cero in haar productportfolio. Deze schuifpui is maximaal 1.000 kilogram zwaar en kent een afmeting van maximaal 15 m2. “Hiermee kunnen we perfect aan de wensen van de architect voldoen die het liefst zo min mogelijk profiel in zijn ontwerp wil zien.”

Tekst: Carline Klijn-van Best    Beeld: Solarlux
Uitgelichte afbeelding: Perfect voldoen aan de wensen van de architect.

Gevelbouw partners

SoulWoodSysteQ