Platform over gevels, glas & daken
Glazen balustrades, voortaan ook in satijn zwart
Glazen balustrades zien er niet alleen prachtig uit, maar creëren ook een gevoel van openheid en transparantie.

Glazen balustrades, voortaan ook in satijn zwart

Glazen balustrades zien er niet alleen prachtig uit, maar creëren ook een gevoel van openheid en transparantie. Om tegemoet te komen aan de laatste trends in de architectuur, is het leveringsprogramma van de UNIQ-profielen voor glasbalustrades uitgebreid met profielen in een satijn zwart geanodiseerde uitvoering. Zo kan de balustrade direct worden gemonteerd met profielen in de juiste kleur, die ook nog eens snel leverbaar zijn.

Het systeem voldoet uiteraard aan alle regels en wetgeving en is al klaar voor de aankomende wijzigingen in het Bouwbesluit.

Zwart is een kleur die steeds meer wordt gezien in moderne bouwprojecten. In veel van die projecten worden ook glazen balustrades toegepast en de uitstraling daarvan moet natuurlijk perfect passen bij de rest van het gebouw. “Reden voor ons om het veel gebruikte UNIQ SB-O1S profiel voor topmontage ook standaard in een satijn zwarte finish op te nemen in het leveringsprogramma”, zegt Martin Krakowczyk van IMS Nederland, sales manager van de UNIQ profielen. “De uitstraling is werkelijk uniek, want het profiel ondergaat eerst een speciale finish voordat het zwart wordt geanodiseerd. Dat resulteert in een satijnachtig beeld.”

Het veel gebruikte UNIQ SB-O1S profiel voor topmontage is voortaan ook standaard in een satijn zwarte finish leverbaar.

Slimme inklemming

Het UNIQ SB-O1S profiel voor topmontage is veelzijdig inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen op balkons, (dak)terrassen, windschermen, vides of langs trappen. “Ook de bijbehorende hoekstukken, eindkappen en het u-profiel om de bovenzijde van de balustrade mee af te werken, worden uiteraard in dezelfde zwarte finish geleverd”, zegt Krakowczyk. “De profielen zijn uitermate slank gedetailleerd wat bijdraagt aan de minimalistische en moderne opstelling van de balustrade. Een belangrijk element in het ontwerp is bovendien dat we geen rubbers toepassen, maar het glas op een slimme manier inklemmen met aluminium lijsten. Ook dat komt de uitstraling ten goede.” IMS Nederland levert het UNIQ SB-O1S en het UNIQ SB-A1S profiel uit voorraad in satijn zwart. “De andere profielen uit de UNIQ SB-O en SB-A serie zijn op aanvraag leverbaar in de kleur zwart”, vult Krakowczyk nog aan. “Zo is er voor iedere toepassing een mooie en passende oplossing, zowel voor particulier gebruik als voor toepassingen in publieke gebouwen.”

Krakowczyk sluit niet uit dat op termijn meerdere series in satijn zwart geleverd gaan worden. “We anticiperen wat dat betreft op vragen uit de markt. Het UNIQ-balustradesysteem voldoet uiteraard aan alle regels en wetgeving en is al klaar voor de aankomende wijzigingen in het Bouwbesluit. Daarnaast zijn we op de achtergrond druk bezig met allerlei nieuwe ontwikkelingen. We hopen daar later dit jaar meer over te kunnen uitweiden.” Tot slot verklapt Krakowczyk dat ook de rvs-leuningcomponenten van SB-Railing later dit jaar in een satijn zwarte finish uit voorraad te leveren zijn, waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciale titaniumcoating om de unieke finish te verkrijgen. Wordt dus vervolgd!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details