Platform over gevels, glas & daken
Glasvezelcomposiet gevelanker maakt sandwich-staalframe hoog isolerend
Het Isolink® glasvezelcomposiet gevelanker verbindt het binnen en buitenframe en zorgt voor een optimale thermische prestatie.

Glasvezelcomposiet gevelanker maakt sandwich-staalframe hoog isolerend

Tussen station Utrecht Centraal en de Jaarbeurs verrijst een nieuwe eyecatcher: de 92 meter hoge Galaxy Tower. Het ontwerp vraagt een scala aan bouwtechnieken. Zo ook voor de gevel. Vanwege de hoge thermische isolatie-eisen is zelfs een nieuw variant van het vertrouwde LeeFrame® prefab gevelsysteem ontwikkeld. De combinatie van het lichtgewicht en dragend sandwich-staalframe met Isolink® glasvezelcomposiet koppelankers garanderen een hoge isolatiewaarde, zonder koudebruggen.

Galaxy Tower is een unieke combinatie van een luxe viersterrenhotel met 250 kamers en 330 hoogwaardige vrije sector huurappartementen. De 90 meter hoge toren wordt door Amrath Hotels en Restaurant gerealiseerd aan het Jaarbeursplein, tegenover Utrecht Centraal en het Beatrixtheater. Het gebouw is straks een cruciaal scharnierpunt tussen het zakelijke Jaarbeursplein en de nieuw te ontwikkelen woonbuurt. De toren heeft een opvallende open structuur met daktuinen en wordt volledig bekleed met keramiek. De keramische tegels vormen slechts de esthetische schil, de wind- en waterdichting wordt verzorgd door verdiepingshoge ThermoFrame® prefab gevelelementen.

Tussen station Utrecht Centraal en de Jaarbeurs verrijst een nieuwe eyecatcher: de 92 meter hoge Galaxy Tower.

Glasvezelcomposiet gevelanker

Aan de gevel van de Galaxy Tower worden hoge eisen gesteld, zegt Gert-Jan van Tol van Schöck Nederland. “De gevraagde Rc-waarde van 6,0 is nu met ThermoFrame® haalbaar, omdat de koudgezette LeeFrame® staalprofielen thermisch onderbroken zijn met Isolink®.” Schöck is in 2016 samen met Leebo Intelligente Bouwsystemen gestart met de co-creatie ThermoFrame®, dat nu voor het eerst op de Galaxy Tower wordt toegepast. “Het Isolink®glasvezelcomposiet gevelanker verbindt het binnen en buitenframe met elkaar, in dit geval bestaande uit LeeFrame® C-staalprofielen. De thermisch isolerende eigenschappen van glasvezelcomposiet zorgen voor een koudebrugvrije verbinding tussen de binnen en buitenprofielen,” legt Van Tol uit.

Schematiseren en kalibreren

Met ThermoFrame® is producent Leebo in staat gevelsluitende en koudebrugvrije prefab wandelementen te produceren, vervolgt Van Tol. “De elementen worden volledig geprefabriceerd, verdiepingshoog en met een maximale lengte van 8 meter. Door de unieke combinatie met Isolink® zijn de elementen slechts 240 millimeter dik.” De bijdrage van Schöck Nederland stopt niet bij enkel de levering van de ankers. “Wij zorgen ervoor dat de constructeur de gevel ook kan uitrekenen met onze ankers. Zeker bij de Galaxy Tower gaat het om een enorm complexe gevel. Elk element dient afzonderlijk doorgerekend te worden voor wat betreft de positie van de stijlen en ankers. Een dicht element gedraagt zich immers anders dan een element met een raamsparing van 4 bij 2 meter, om nog maar te zwijgen over de windbelasting op de gevel. Wij kauwen dat als het ware helemaal voor in één model door de binnen- en buitenschil volledig te schematiseren en kalibreren.”

Schöck Nederland heeft met Isokorf® en Isolink® naam en faam verworven. De fabrikant zoekt echter steeds meer de samenwerking op met partners, waarbij de Schöck-producten onderdeel zijn van een totaaloplossing. Het thermisch hoog presterende ThermoFrame® is daar een mooi voorbeeld van. Het verkregen internationale patent geeft nog maar eens aan hoe uniek deze oplossing is.

Isolink® glasvezelcomposiet koppelankers opgenomen in een ThermoFrame® prefab gevelelement.

Schöck GevelLink

Afgelopen jaar introduceerde Schöck Nederland GevelLink als one-stop one-shop platform waar al haar producten met Isolink®, co-creaties en leveringsprogramma’s voor de gevelindustrie verkrijgbaar zijn. Inclusief engineering en levering vanuit eigen productie. Door verschillende merken en oplossingen onder één dak samen te brengen, positioneert Schöck GevelLink als autoriteit op het gebied van slimme, energie-efficiënte en state-of-the-art verbindingssystemen van gevels aan gebouwen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details