Platform over gevels, glas & daken
Glasvezel gevelanker voorkomt koudebruggen
De Groene Kaap, Rotterdam.

Glasvezel gevelanker voorkomt koudebruggen

De kwaliteit van de gebouwschil als geheel en de toegepaste producten wordt steeds belangrijker. Door de nieuwe (BENG-)eisen die vanaf 2021 gelden, gelden er ook steeds strengere eisen voor de thermische schil. Er is geen plaats meer voor koudebruggen in de gevel.

De Groene Kaap, Rotterdam.

Op de beurs GEVEL 2022 zet Schöck Nederland bv het product Isolink in de spotlight. Mathilda Jansen, verantwoordelijk voor marketing en communicatie bij Schöck: “We staan op de beurs om te laten zien welke producten wij leveren en om onze innovaties te delen in de markt. In de toekomst zien wij natuurlijk graag overal ‘Schöck-gevels’ om warmteverlies tegen te gaan.” 

Oplossing voor renovatie.

Glasvezelcomposiet vervangt metaal

Met het oog op de toekomst mag in nieuwbouw en renovatie geen plaats meer zijn voor koudebruggen. Door staal of aluminium te vervangen door Schöck Isolink kan nu worden ontworpen en gebouwd volgens de hoogste standaarden. De Isolink-oplossingen worden gemaakt uit glasvezelcomposiet. Dit materiaal geleidt bijna geen warmte (λ = 0,7 W/mK), waardoor koudebruggen worden voorkomen en veel gemakkelijker wordt voldaan aan de BENG-eisen. Het biedt daarom de mogelijkheid om dunnere gevels te ontwerpen en mede daardoor het materiaalgebruik te verminderen. 

Geventileerde gevels

Het gevelanker Schöck Isolink type F-S werd speciaal ontwikkeld voor de geventileerde gevelbouw. De thermische isolatie met Schöck Isolink is ruim tweehonderd keer beter dan met oplossingen uit aluminium. Dit reduceert thermische lekken in de gevel en maakt besparingen op de isolatiedikte tot wel 50% mogelijk. Zo bouwt u slankere gevels en wordt het netto vloeroppervlak van het gebouw vergroot.

De Helix, Groningen.

Prefab betonwanden

Isolink biedt de oplossing voor sandwichwand-verankeringen met type C-EH en type C-ED. Het glasvezelcomposiet minimaliseert koudebruggen. Daarnaast zorgen de sterkte en stijfheid van het anker voor de constructieve overdracht en draagkracht van de betonwanden. Het gevelanker wordt eenvoudig en zonder ingrijpende aanpassingen in voorgeboorde gaten in de isolatie aangebracht. Het is toepasbaar met alle soorten isolatiemateriaal. Dit maakt het een energiezuinig alternatief voor conventionele rvs-verankeringen bij het verbinden van de betonnen binnen- en buitenbladen. Het staafvormige element is geschikt voor zowel ondersteunde als vrijdragende gevels en maakt grote wandgeometrieën tot 6 x 12 meter mogelijk. Alle producttypen van Schöck Isolink voor betonnen gevels zijn getest en worden geleverd onder KOMO-certificaat.

De Helix, Groningen.

Renovatie

Door de snel stijgende energieprijzen is er veel aandacht voor het verduurzamen van (sociale) woningbouw in verouderde wijken. Ook op deze ontwikkeling speelt Schöck in. “Met onze Isolink-ankers is het mogelijk een geheel nieuwe thermische schil om een bestaand pand te plaatsen. Bijkomend voordeel is dat er geen chemische bevestiging plaatsvindt. Mocht er over twintig jaar gekozen worden voor weer een andere oplossing, dan is deze buitenschil eenvoudig te verwijderen zonder schade aan het gebouw toe te brengen of chemicaliën achter te laten. Dit maakt het een circulaire oplossing.” Kortom, Isolink is de lichte, circulaire, schroefbare verbinder en de beste vervanger voor stalen en aluminium gevelankers.

Standnummer: 04.B010

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details