Platform over gevels, glas & daken
Glas voor de projectenmarkt

Glas voor de projectenmarkt

Primair verwerkt Scheuten Projects, dat bestaat uit Scheuten Projects Venlo, BGT Bischoff Glastechnik AG in Bretten en SITEC Produktions GmbH in Waghäusel glas tot technisch hoogwaardige eindproducten voor de projectenmarkt. Chief Commerce Officer (CCO) Ruud Geerlings: “Daarnaast produceren we seriematige glasproducten.” Voor Scheuten Projects Venlo zijn dat glazen wanden, balkonhekken en geluidschermen. BGT en SITEC produceren industrieglas voor treinen, bussen, graafmachines en tractoren. “Dit creëert een goede en efficiënte balans in onze fabrieken. Wij werken onderling hecht samen. Bijvoorbeeld bij de inzet van productiecapaciteit, inkoop en het delen van kennis op het gebied van engineering en projectmanagement.”

Scheuten Projects afbeelding 2 kopiërenChief Commerce Officer Ruud Geerlings.

Wereldwijd
Klanten van het in glas gespecialiseerde bedrijf zijn (inter)nationale gevel- en dakconstructeurs. Zij bouwen in opdracht van aannemers beeldbepalende gevels en dakconstructies, die steeds meer uit glas bestaan. De constructeurs zitten veelal in de productielanden van Scheuten Glas: Nederland, België en Duitsland. “De projecten die ze uitvoeren vinden wereldwijd plaats, onder meer in Amerika, Rusland en het Midden-Oosten. Daar volgen wij ze in.”

Fors investeren
De gestegen werkdruk waar na jaren van crisis in de bouwbranche sprake van is, zorgt volgens de CCO van Scheuten Projects voor nieuwe uitdagingen: “Uitstel en verschuivingen van projecten maken het steeds moeilijker om levertijden te garanderen. Ook de krapte op de arbeidsmarkt en een toenemende kosteninflatie als gevolg van stijgende lonen en inkoopprijzen van grondstoffen, halffabricaten en materialen zijn een punt van aandacht.” Het bedrijf investeert daarom fors in efficiency- en outputverhogingen, kostenverlaging en kwaliteitsverbeteringen. “In Venlo hebben we productieactiviteiten geconcentreerd en een isolatieglaslijn toegevoegd. Wat bewerkingen zoals snijden, drukken, harden, lamineren en isoleren betreft, is in zowel mens als machine geïnvesteerd.”

2018
Met trots kijkt de CCO terug op de Solar Highways langs de A50 bij Uden. Geerlings: “Daar konden we twee sterke punten van Scheuten Projects Venlo combineren, namelijk glazen geluidsschermen en PV-panelen.” Een ander succesvol project samen met SAGT was Hotel Jakarta in Amsterdam met turnkey advies, engineering, productie, levering en montage van bijna al het interieur- en gevelglas. Daarnaast hebben we in Venlo samen met BGT geavanceerd glas geproduceerd voor een grootschalige renovatie van het Moynihan Station in New York.”

Tekst: Carline Klijn-van Best   Beeld: Scheuten Glas Holding
Uitgelichte afbeelding: Een medewerker staat bij de hardingslijn waar het glas wordt gehard naar veiligheidsglas.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details