Platform over gevels, glas & daken
Gezonde gevels
Bij een ander zorgcentrum is gebruik gemaakt van Neolife Cover 6 Sun.

Gezonde gevels

Sterke innovatieve gevelproducten die volledig passen binnen de duurzaamheidsgedachte. Dat is wat Roel Tromp met zijn bedrijf LJ Solutions biedt. Roel houdt van gevels en was jarenlang actief als adviseur op het gebied van gevelstuc, buitengevelisolatie en geventileerde gevelsystemen. Daarbij liep hij steeds tegen dezelfde afwerkingsproblemen aan en om dat aan te pakken, is hij in 2012 gestart met LJ Solutions. De naam zegt het al: oplossingen dus! 

Op de gevel van een kantoorgebouw in Kiev is de Scanroc Klinkerstone in de kleur ‘Old Cathedral’ gebruikt.

“Onze oplossingen lijken vaak simpel, maar zijn enorm doeltreffend,” start Roel zijn verhaal. “De kwalitatief hoogwaardige en slimme ventilatieproducten, bevestigingsmaterialen en gevelsystemen zorgen ervoor dat aannemers, installateurs, stukadoors, architecten en ontwikkelaars een gevel tot in de puntjes verzorgd kunnen opleveren.”

Nieuwe manier van samenwerken

Als drijvende kracht achter menig innovatief gevelproduct bij LJ Solutions, vindt Roel het echter evident dat men beseft: “Zoals we het doen, is belangrijker dan wat we hebben. Ik bedoel daarmee dat wij sterk inzetten op een nieuwe manier van samenwerken in de bouw.” Hard nodig, volgens Roel: hij constateert dat veel partijen wel roepen dat het duurzaam moet, maar de prijs nog altijd vaak de doorslaggevende factor is. “Wij werken graag vroegtijdig en één op één samen met onze dealers, architecten, opdrachtgevers, techneuten, verwerkers of een voltallig bouwteam. Door te praten over het toepassen van producten, het meedenken in duurzaamheid en daarbij de juiste oplossingen te bieden, wordt er daadwerkelijk geïnvesteerd in een gezonde gevel. Daarom zeg ik altijd: ‘wij delen onze vakkennis, maar factureren slechts het eindproduct’.” 

Duurzame gevelsystemen

In de innovatieve bouwoplossingen van LJ Solutions komen flexibiliteit, kwaliteit en duurzaamheid samen. Bovendien geven de gevelsystemen een grote architectonische vrijheid. “Vanuit de esthetiek willen wij dat een architect kan realiseren wat hij of zij voor ogen heeft, maar dat het project vervolgens aan alle gestelde eisen voldoet op functioneel gebied. Dan is er geen betere ambassadeur denkbaar.” 

Maximale isolatie, optimale ventilatie

Samen met Strikolith ontwikkelde LJ Solutions een uniek systeem: LJ Cladding. “Dit systeem maakt het mogelijk om stucwerk en de natuurlijk houten gevelbekleding van Neolife® op één buitengevelisolatiesysteem toe te passen. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan houtskeletbouw of andere traditionele bouwmethodes. Zo ontstaat binnen het passief bouwsysteem meer ontwerpvrijheid dan ooit.” LJ Cladding brengt een hoogwaardige uitstraling, optimale ventilatie en maximale isolatie samen. “Een unieke combinatie,” vindt Roel. 

De Neolife Cover 14 Sand is toegepast bij een zorgcentrum in Brielle.

Een nieuwe, duurzame keuze

“Neolife® bestaat uit een natuurzuiver houtcomposiet dat nauwelijks kunststof bevat. Ze worden duurzaam geproduceerd, hebben een lage CO2-uitstoot en een brandclassificatie tot en met Brandklasse B. Ze zijn licht in gewicht en daardoor makkelijk te plaatsen; vaak zijn de panelen zelfs op een bestaande constructie aan te brengen. Bovendien zijn ze onderhoudsvrij en circulair: na verloop van tijd kun je ze volledig hergebruiken of upcyclen.” 

Bij de Aeres Hogeschool in Almere is Neolife Cover 6 in de kleur Night toegepast.

Investeer in de toekomst

“Daarnaast leveren wij SCANROC: een gepatenteerd gevelsysteem dat bestaat uit gegalvaniseerd staal met daartussen isolatiemateriaal en met een afwerking van duurzaam geproduceerde cementgebonden of keramische steenstrips. Het systeem is ook direct op een HSB-wand te monteren. Het maakt het systeem zeer geschikt voor het industriële bouwen met hout, waar momenteel zoveel aandacht voor is. SCANROC wordt mechanisch bevestigd in plaats van verlijmd. Bovendien is het een droogbouwsysteem waardoor je de CO2-uitstoot en de stikstofproductie ook nog eens tot een minimum beperkt. In combinatie met een geavanceerd ventilatieproces draagt het systeem bij aan een gezonde gevel op de lange termijn. Het betrouwbare systeem gaat tientallen jaren mee en is volledig circulair: na verloop van tijd kun je het eenvoudig demonteren en op een andere gevel plaatsen.” Volgens Roel blinkt SCANROC uit in een geweldig exterieurdesign en perfecte technische kenmerken, zoals een hoge energiebesparing en aardbevingsbestendigheid, brandveiligheid en meer.

“De uitstekende prestaties van onze materialen in combinatie met het design van onze producten leveren een unieke kwaliteit op, die onderdeel is van een bescheiden, gedurfde en vernieuwende aanpak,” zegt Roel tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details