Platform over gevels, glas & daken
Gezonde gevels voor een gezonde toekomst
Alle types van Favemanc voldoen aan brandklasse A1 en zijn antibacterieel, zelfreinigend en ontsmettend door het bestanddeel Active Sun Plus.

Gezonde gevels voor een gezonde toekomst

De hele wereld heeft de mond vol van duurzaamheid, maar tussen voornemen en het daadwerkelijk uitvoeren bevinden zich de nodige obstakels. Die drempels lijkt LJ Solutions reeds te hebben overwonnen. De leverancier van slimme geveloplossingen introduceert namelijk een nieuwe lijn aan gevelproducten die heel goed toepasbaar zijn in een duurzame en circulaire economie. En eind dit jaar wordt het duurzame assortiment verder aangevuld met een gevelsysteem uit afval.

Met Favemanc biedt LJ Solutions een innovatief en uiterst duurzaam keramische gevelmateriaal als aanvulling op het bestaande assortiment geventileerde gevelproducten van Neolife en Scanroc. “Bij de productie van keramische gevelproducten ligt er een grote opgave als het gaat om natuur en milieu”, erkent Roel Tromp van LJ Solutions. “De producent van Favemanc heeft dat als geen ander in de vingers. Ze opereren namelijk volgens een heel sterk en gezond duurzaamheidsgedachtegoed, halen bijvoorbeeld de klei bij lokale partijen, en hebben zich geconformeerd aan de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs. Van greenwashing is dus absoluut geen sprake.”

Met Favemanc biedt LJ Solutions een innovatief en uiterst duurzaam keramisch gevelmateriaal.

Biologische impregneer

Favemanc is dus een keramisch gevelsysteem. “Daarvan zijn er wel meer. Maar toch is dit product voor Nederland uitermate interessant”, vindt Roel. “Juist omdat het thema duurzaamheid in het DNA zit van het bedrijf. Natuurlijk komt er bij het produceren van het keramische materiaal energie aan te pas, maar ook dat wordt zoveel mogelijk duurzaam opgewekt. Daarnaast is het materiaal losmaakbaar en eenvoudig te monteren. Door de grote capaciteit van Favemanc met keramische extrusie, ontstaan er oneindig veel mogelijkheden in volume en ontwikkeling. Alle types van Favemanc voldoen aan brandklasse A1 en zijn antibacterieel, zelfreinigend en ontsmettend door het bestanddeel Active Sun Plus. Deze biologische impregneer voorkomt het aanhechten van schimmels en bacteriën, zodat de gevel veel langer gezond blijft. Een prachtig principe, dat uniek is voor Nederlandse begrippen.”

Favemanc is losmaakbaar en eenvoudig te monteren.

Menswaardig en wendbaar

Een ander voordeel van Favemanc is dat zij heel flexibel zijn en in staat zijn om snel te schakelen, ook in maatwerk. “Ze zijn echt de klant dienend en staan open voor creatieve ideeën. Ze denken dus niet alleen duurzaam in materialen, maar ook in duurzame relaties. En dat past heel goed bij de kernwaarden van LJ Solutions: menswaardig en wendbaar. Dat betekent ook dat we ons veel bezighouden met het opbouwen van duurzame relaties, niet alleen intern maar ook extern met onze klanten. We denken bij projecten graag mee vanaf het ontwerp tot aan de montage, en zorgen voor een praktische uitwerking en technische omschrijving. Daar maken we graag tijd voor, zodat een fantastisch eindresultaat is gegarandeerd tot in lengte van jaren.” Volgens Roel bestaat er grote interesse voor dit unieke en duurzame keramische gevelsysteem. “Het ‘nieuws’ verspreidt zich verrassend snel, wat maakt dat er diverse aanvragen lopen voor projecten in Nederland, België én Luxemburg.”

Tot slot verklapt Roel dat LJ Solutions bezig is met de ontwikkeling van een compleet nieuw product. “Een prachtig innovatief gevelsysteem, waarbij we afval voor de volledige 100% als gevelproduct gaan inzetten. Om op die manier opnieuw tot een kwalitatief hoogwaardige, circulaire en onderhoudsvrije gevel te komen.” Wordt vervolgd!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details