Platform over gevels, glas & daken
Gevels met een blijvende indruk

Gevels met een blijvende indruk

Een gevel is de twee- en driedimensionale expressie van architectonische creativiteit waarmee je accenten kunt aanbrengen en onderscheid kunt maken. Daarnaast is de gevel ook een beschermend omhulsel, die moet zorgen voor een langdurig comfort. De Swisspearl-gevelbekledingssystemen bieden onbegrensde designmogelijkheden, staan garant voor functionele betrouwbaarheid en voldoen aan de hoogste eisen. Aan het woord is Remco Zengerink van Inncempro, dealer van de Zwitserse Swisspearl-vezelcementplaten.

Swisspearl is een beproefd gevelbekledingssysteem dat de bouwconstructie, en daarmee het hele gebouw, decennialang effectief tegen de elementen beschermt. “Swisspearl geeft gevels wat ze nodig hebben: een gezicht, eigenheid, karakter, structuur, kleur en –heel belangrijk- een zeer effectieve beschermende laag,” zegt Zengerink. “Er is een omvangrijk aanbod aan afwerkingsmogelijkheden, verschillende soorten voegen en bevestigingsmethoden, en keuze uit verschillende plaatformaten. De beplating wordt geventileerd geplaatst en zorgt voor een ononderbroken ventilatie aan de achterzijde. Swisspearl staat voor zichtbare creativiteit, de hoogste esthetische eisen en bewezen kwaliteit. We nodigen bezoekers aan GEVEL 2020 van harte uit de kwaliteit en de mogelijkheden op onze stand live te komen ervaren.”

Swisspearl is verrottingsbestendig, onbrandbaar en nagenoeg onderhoudsvrij. Een greep uit het assortiment:

Linearis-plaatstroken

Elegant en licht. Linearis zijn kant-en-klare plaatstroken van Swisspearl die met open voegen worden geplaatst. In één kleur of meerdere kleuren, gelijke of verschillende lengtes, met doorlopende of verspringende voegen – er zijn enorm veel combinaties mogelijk. Het lage grondstof- en energieverbruik voor de productie en de lange levensduur maken van Linearis het toonbeeld van duurzaam bouwen, zoals voor alle producten van Swisspearl geldt.

Modula-overlappende platen

De horizontale Modula-structuur zorgt voor een prachtig architectonisch ritme. De smalle panelen, die in twee verschillende lengtes verkrijgbaar zijn, worden overlappend geplaatst en kunnen zowel met doorlopende als verspringende voegen worden gemonteerd. Een groot aantal verschillende oppervlaktes en kleuren maakt talrijke extra designvarianten mogelijk. Met Modula is het mogelijk om prachtige individuele combinaties te maken.

Op maat gemaakte platen

Wees creatief. De ontwerpmogelijkheden die door de ruime keuze aan finishes en kleuren worden geboden, kunnen worden aangevuld met speciale vervaardigings- of oppervlaktebehandelingen. Met deze extra opties kan een exclusief opvallend tintje aan elk gebouw worden gegeven.

Perforaties

Designmogelijkheden met functionaliteit. Voorzien van gaatjes, sleuven en andere perforatievormen worden de meest bijzondere effecten gecreëerd. Geperforeerde platen kunnen een functie hebben (schuifluik, verlichtingsconcept, windscherm, afscheiding of om bijvoorbeeld geluid te absorberen), maar ook puur als decoratie dienen. Elk perforatieproject wordt gecontroleerd door onze technische adviseurs.

Gravures om indruk te maken

Geometrische designs, unieke op maat gemaakte patronen, bedrijfslogo’s, de creatieve mogelijkheden van Swisspearl zijn onbeperkt. Gravures kunnen per individuele plaat worden gerealiseerd, uniform, variërend of zelfs over meerdere platen doorlopen, zodat een groter patroon ontstaat.

Platen met perforaties en gravures of andere oppervlaktebehandelingen worden afgewerkt met een kwalitatief hoogwaardige finish. Ze kunnen individueel worden gebruikt of in combinatie met andere Swisspearl-vezelcementplaten in dezelfde of afwijkende tint, of in combinatie met andere materialen. Maak ook een blijvende indruk met het Swisspearl-gevelbekledingssysteem.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details