Platform over gevels, glas & daken
Gevelrenovatie met schuifluiken bij flats in Emmeloord
Architecturale schuifpanelen van DUCO Ventilation & Sun Control aan de gevel voorkomen oververhitting tijdens de warme zomermaanden.

Gevelrenovatie met schuifluiken bij flats in Emmeloord

Aan de Urkerweg in Emmeloord staan vier flats, Nijenbeek, Hulkesteijn, Verlehorst en Old Putten. Deze flats waren toe aan onderhoud en een toekomstbestendige update. Een omvangrijke klus waarbij de woningen aan de buitenzijde volledig zijn vernieuwd en toekomstbestendig gemaakt. De oude gevels zijn vervangen door nieuwe, goed geïsoleerde gevels. Architecturale schuifpanelen van DUCO Ventilation & Sun Control aan de gevel voorkomen oververhitting tijdens de warme zomermaanden. 

De houten accenten van de schuifpanelen komen in de groene omgeving volledig tot hun recht.

Aandacht voor esthetische opwaardering

De vier gebouwen staan aan een toegangsweg van Emmeloord op een beeldbepalende locatie. Woningcorporatie Mercatus wilde de flats een tweede leven geven met veel aandacht voor duurzaamheid, woonkwaliteit en een esthetische opwaardering. De nieuwe buitenschil van de gebouwen voldoet aan het karakter van toen, het DNA van de Noordoostpolder. De woningen worden heel goed geïsoleerd en luchtdicht gemaakt, waardoor het wooncomfort aanzienlijk verbeterd wordt.

Naast DucoSlide schuifpanelen werden ook lamellenroosters DucoGrille Solid M 30Z toegepast.

Krachtig gevelbeeld met dynamische schuifpanelen

“Als ketenpartner van Mercatus nemen wij vooral de technische kant van het project voor onze rekening”, zegt manager bedrijfsbureau Pepijn Harleman van Talen Vastgoedonderhoud. “In samenspraak met de bewoners dachten we met de architect mee in het ontwerp, rekening houdend met de prominente locatie van de flats. We kwamen tot een krachtig gevelbeeld, bestaande uit strakke gevels in een grijstint in combinatie met witte, in het oog springende kaders.”

De architecturale zonwering DucoSlide gaat naadloos op in het moderne geheel en de houten lamellen geven het gevelbeeld een unieke toets.

Daling van de energielasten

“We moeten de flats en de ramen vandaag goed isoleren”, vertelt projectleider Durk Grouwstra van Mercatus. “Maar door deze betere isolatie en de luchtdichtheid moet je ook letten op oververhitting door zoninstraling. De prioritaire functie van ramen is kwalitatief daglicht binnenlaten. Bovendien zorgen zij voor het contact tussen onze bewoners en hun buitenomgeving. Een goede aanpak van zoninstraling is dus noodzakelijk. En hier komt zonwering op het voorplan.”

Unieke toets dankzij houten lamellen

De architecturale zonwering DucoSlide gaat naadloos op in het moderne geheel en de houten lamellen geven het gevelbeeld een unieke toets. De onzichtbare bevestiging van de lamellen binnen het kader bieden een tweede esthetische meerwaarde. De houten accenten van de schuifpanelen komen in de groene omgeving volledig tot hun recht. Naast DucoSlide schuifpanelen werden ook lamellenroosters DucoGrille Solid M 30Z toegepast.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details