Platform over gevels, glas & daken
‘Gevelreclame zoals het bedoeld is’
Het aanlichten van de 3D-letters bleek niet zo eenvoudig.

‘Gevelreclame zoals het bedoeld is’

De gloednieuwe en state-of-the-art prefab betonfabriek van Bosch Beton in Barneveld is door Verbeek RSW voorzien van de bewegwijzering, entree en gevelreclame. Met name dat laatste bleek nogal een uitdaging waaraan geen enkel ander signbedrijf zijn vingers durfde te branden. Verbeek Reclame wist echter het schier onmogelijke mogelijk te maken. Het resulteerde niet alleen in een tevreden opdrachtgever, maar ook in een nominatie voor de Sign+ Award, een tweejaarlijkse vakprijs voor de sign- en displaybranche.

Bosch Beton vroeg om een uniek en coherent geheel van de bewegwijzering, entree en gevelreclame die op én rondom het pand te zien moeten zijn, ook na zonsondergang. Het pand is namelijk strategisch gelegen, direct aan de A1. De grootte van het bedrijfslogo aan de gevel én de kenmerkende blauwe kleur brachten echter de nodige uitdagingen met zich mee. Dat kan Brechtje van den Beuken, mede-eigenaar van Bosch Beton, als geen ander beamen. “Verbeek Reclame gaf aan te kunnen waarmaken wat volgens andere signbedrijven onmogelijk was. Een logo van dit formaat aan de gevel ‘naadloos’ uit te lichten, ook nog eens in de juiste blauwe kleur.”

Bosch Beton ontvangt eregeld complimenten van voorbijgangers op de gevelreclame.

Enorme attentiewaarde

Het complete ontwerp van de gevelreclame met grote blauwe letters op een zwarte ondergrond omlijst in een wit kader, komt van de hand van Verbeek Reclame. De gevelreclame heeft dan ook een enorme attentiewaarde. “Alleen de hoofdletter B al is 4 bij 3 meter groot,” zegt Van den Beuken. “Aan de snelwegzijde is het logo opgebouwd uit driedimensionale letters (lichtbakken), terwijl aan de spoorzijde vlakke Dibond-letters zijn toegepast die worden aangelicht. Het aanlichten van de 3D-letters bleek niet zo eenvoudig. Verbeek Reclame heeft op geheel eigen wijze ervoor gezorgd dat de kleur blauw ook na zonsondergang de juiste tint bleef behouden. Daar zijn heel wat tests aan vooraf gegaan,” blikt Van den Beuken terug. “Ook bij de hoofdletter B, die is opgebouwd uit meerdere ‘lichtbakken’, zijn absoluut geen naden zichtbaar. Echt een knappe prestatie van Verbeek Reclame, die alles ook nog eens in een heel kort tijdsbestek van een paar weken wist te realiseren. We ontvangen nog geregeld complimenten van voorbijgangers op de gevelreclame en zouden het weer net zo doen.”

De 3D-letters zijn aan de gevel bevestigd met RVS-strips.

Nominatie

Dromen, schetsen, overleggen en illustraties opnieuw aanpassen, Verbeek Reclame zorgde voor ontwerp, ontwikkeling en uitvoering van de bewegwijzering, entree en gevelreclame. “De 3D-letters zijn opgebouwd uit extra verstevigde aluminium cassettes voorzien van een opgespannen fullcolour PVC-doek,” zegt Bertus Verbeek. “Het geheel is aan de gevel bevestigd met RVS-strips. De verlichting bestaat uit een combinatie van U-profiel LED-verlichting en LED-lines.” Om er één geheel van te maken, heeft Verbeek Reclame bedacht om de keerwanden van Bosch Beton te gebruiken voor het welkomstbord en bewegwijzering en daar de kleur blauw in terug te laten komen. “Verbeek Reclame heeft ons echt ontzorgd op dit punt,” zegt Van den Beuken. “We hadden er geen omkijken naar. Echt vakwerk dat is bekroond met een welverdiende nominatie voor de Sign+ Award.”

Al met al een grote klus voor een klein signbedrijf. Alle categoriewinnaars en de overall winnaar van de Sign+ Awardworden op vrijdag 6 november tijdens een hybride evenement bekend gemaakt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details