Platform over gevels, glas & daken
Gevelpanelen met minimale dikte en  hoge isolatiewaarde geschikt  voor zowel nieuwbouw als renovatie

Gevelpanelen met minimale dikte en hoge isolatiewaarde geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie

Een magnifiek product met bijkomende isolatiewaarde, daar was de bouwbranche wel aan toe. Zeker nu de eisen in het bouwbesluit ten aanzien van de energieprestaties van nieuwe gebouwen toenemen. Bij renovatie van traditionele bouw is vaak weinig ruimte voor dikkere panelen, waardoor ook hier de wens voor dunnere panelen met een hoge isolatiewaarde ontstond.

De GBP-VIP-panelen zijn door de unieke combinatie van een minimale dikte en een enorm hoge isolatiewaarde uitermate geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Dat beaamt ook Tom Willems, accountmanager bij GBP, een bedrijf dat al sinds 1906 sandwichpanelen voor de kozijnindustrie en gevelbouw produceert. “Wij zagen direct een markt voor deze VIP-panelen. We hebben de VIP-isolatie al in meerdere projecten toegepast, maar nu hebben we een leverancier gevonden die alles in de gewenste afmeting -op de millimeter nauwkeurig zelfs- kan aanleveren! Als erkend dealer van deze VIP-panelen, kunnen we hiermee de klantspecifieke vraag beantwoorden, zoals men van ons gewend is.”

Enorm hoge Rc-waarde

Willems legt uit dat de GBP-VIP-panelen met een dikte van slechts 25 mm al een U-waarde van 0,29 W/(m2.K) behalen. “Dit staat gelijk aan een RC-waarde van 3,5 m2 K/W. Als je dezelfde waarden met traditionele isolatiematerialen -zoals steenwol en EPS- wilt bereiken, zullen doorgaans diktes van meer dan 100 mm moeten worden toegepast.”

Renovatie Gemeentehuis Almere

Het product wordt steeds bekender en de vraag ernaar neemt toe, constateert Willems. “Zeker bij renovatiebouw, waar vaak maar weinig plaats is voor dikkere panelen terwijl er toch een hoge isolatiewaarde wordt geëist.” Hij noemt het project Renovatie Gemeentehuis Almere, waar GBP werd benaderd door Gevelbeheer, specialist in onderhoud van kozijnwerk en panelen bij (kantoor)panden. De bestaande gevelpanelen waren dun, verweerd, boden een lage isolatiewaarde en waren dus hard aan vernieuwing toe. De traditionele (dikkere) panelen konden we niet kwijt in deze gevel. Dus hebben we de in totaal 460 m2 aan panelen in drie fasen vervangen door de dunne GBP-VIP-panelen in de samenstelling: 2 mm aluminium – 17 mm PUR – 24 mm GBP-VIP – 0,75 voorgelakt staal. Daarmee is het pand niet alleen enorm opgefrist maar voldoet het ook weer aan de laatste (isolatie)eisen.” Willems besluit: “Ja, het product is wel duurder, maar vaak kan de aannemer op andere vlakken kosten besparen, bijvoorbeeld doordat er bij toepassing van dit product geen gevelaanpassing nodig is. De GBP-VIP-panelen kunnen met allerlei materialen zoals glas, aluminium, staal en HPL-plaatmaterialen worden toegepast. Ik ben er trots op dat we door het meedenken met de klant en het toepassen van het juiste materiaal, aan de gevraagde eis hebben voldaan. Want dát is waar GBP sterk in is.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details