Platform over gevels, glas & daken
Gevelmontagebedrijfmet oog voor precisie

Gevelmontagebedrijfmet oog voor precisie

Begonnen in 2008 als zzp’er in de gevelmontage bouwde André de Gier zijn bedrijf de afgelopen jaren gestaag uit tot het huidige De Gier Geveltechniek BV. Een gerenommeerde partner voor gevelmontage met oog voor precisie en in die hoedanigheid inmiddels een vaste relatie voor vele gevelbouwers. En dat levert mooie referenties op. Zo zijn de gevels van het kleurrijke Wonderwoods en de glazen Plus Ultra-toren in Leiden gemonteerd door het bedrijf uit Gorinchem.

De Gier Geveltechniek levert een wezenlijke bijdrage aan de geveldichting van het project Wonderwoods in Utrecht.

Gevelmontage is een heel bevredigend vak en geeft veel voldoening, begint André de Gier. “Je ziet immers direct resultaat.” Na een tiental jaar als zzp’er werkzaam te zijn geweest, is hij in 2020 gestart met het in eigen huis aannemen van complete projecten. “Inmiddels beschikken we over een flexibele schil van een kleine tien montagemedewerkers waarmee we prachtige projecten mogen maken. We zijn een jong team en zeer gemotiveerd om alles tot in de puntjes te verzorgen. We zijn dan ook zeer perfectionistisch en krijgen regelmatig complimenten over ons geleverde werk, zoals laatst nog over de gevels van Plus Ultra op het Leiden Bio Science Park. Het leidt niet zelden tot vervolgopdrachten.”

Het werkgebied van De Gier Geveltechniek beslaat vooral Midden-Nederland in een omtrek van een uur tot anderhalf rondom Gorinchem.

Van Wonderwoods tot Gorlaeus

Bij Plus Ultra in Leiden stond De Gier Geveltechniek in voor de montage van onder meer de elementengevels en de opzetgevel op staal. “In totaal hebben we 738 elementen gemonteerd met een tolerantie van maximaal 2 millimeter. Dat is uitermate secuur, gezien de lengte van de gevel van 50 meter”, benadrukt De Gier. “Dat specialistische ‘vakwerk’ zit in onze genen en leidde tot een vervolgopdracht op het Bio Science Park. Zo zijn we nu bezig met de montage van ruim 1.300 elementen, 600 m2 aan vliesgevels en een kleine raamstrook met koppelkozijnen aan het Gorlaeus-gebouw.” Ook in uitvoering heeft De Gier het project Wonderwoods in Utrecht, bestaande uit twee torens van 105 en 70 meter hoogte. “We monteren hier momenteel zo’n 3.600 m2 aan vliesgevels met een optie voor de elementengevel. Een ware eyecatcher met een uiterst dynamische gevel in verschillende richtingen. Het is qua planning en veiligheid best wel een uitdaging, maar ook daar hebben we inmiddels een modus in gevonden.”

Het werkgebied van De Gier Geveltechniek beslaat vooral Midden-Nederland in een omtrek van een uur tot anderhalf rondom Gorinchem. “We zijn werkzaam in Amsterdam, Leiden, Tilburg, Utrecht, Rotterdam en Breda, om maar eens een paar steden op te noemen. En dat doen we met een fijn team van specialisten.” Op zoek naar vakkrachten is De Gier altijd. “We staan voor kwaliteit en streven naar perfectie. Dat is onze drijfveer en werpt ook zijn vruchten af.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details