Platform over gevels, glas & daken
Gevelisolatie voor droge gevelsystemen
Mocht het noodzakelijk zijn om de gevel te slopen, dan kunnen de SlimFort isolatieplaten losgeschroefd worden en bij een ander project hergebruikt worden.

Gevelisolatie voor droge gevelsystemen

Focus op brandveiligheid en milieu

Tijdens de BouwBeurs laat IsoBouw onder andere haar gevelisolatiesysteem SlimFort zien. De fabrikant zal daarbij niet alleen de nadruk leggen op de productvoordelen van dit systeem, zoals het verwerkingsgemak en de uitstekende isolerende werking, maar ook focussen op de brandveiligheid en de milieuprestaties.

Brandveiligheid is meer dan een optelsom 

Brandveiligheid is een samenspel van factoren en zeker geen optelsom van de brandklassen van de afzonderlijk toegepaste materialen. Drie materialen met een brandreactieklasse B hoeft per definitie niet te betekenen dat de combinatie ook een klasse B scoort. Sterker nog, het zou zomaar eens slechter kunnen uitpakken. Fabrikanten kunnen zich daarom niet ‘verschuilen’ achter een A1 of A2 brandreactieklasse voor hun product. Zonder aantoonbare testresultaten bieden ook deze materialen geen garantie op het behalen van de noodzakelijke brandklasse voor de gevel. 

Tijdens de BouwBeurs geven IsoBouw-medewerkers graag advies over de geldende regelgeving en eisen met betrekking tot de brandveiligheid van geventileerde gevels. Ook toont IsoBouw diverse gevelconstructies met SlimFort die getest zijn door Efectis. De prestaties van deze constructies zijn gedegen onderbouwd met declaraties en certificeringen. U heeft dus de zekerheid dat ze aantoonbaar voldoen aan de geldende brandveiligheidseisen.

Met SlimFort ontstaat er een aaneengesloten en dampdoorlatende isolatieschil zonder isolatielekken.

Circulaire gevelisolatie

Omdat ook de milieuaspecten een steeds belangrijkere rol spelen, besteedt IsoBouw tijdens de BouwBeurs ook hieraan speciale aandacht. Dat was ook wel te verwachten als je kijkt naar de milieuprestaties van SlimFort. 

Met SlimFort ontstaat er een aaneengesloten en dampdoorlatende isolatieschil zonder isolatielekken. Dit voorkomt kostbare energieverspilling en vochtproblemen in de constructie. 

SlimFort bestaat voor 98% uit lucht en kan hergebruikt en/of volledig gerecycled worden. Zo kan de bestaande SlimFort-gevelschil gehandhaafd blijven als de gevelbekleding aan vervanging toe is. Mocht het noodzakelijk zijn om de gevel te slopen, dan kunnen de SlimFort isolatieplaten losgeschroefd worden en bij een ander project hergebruikt worden. EPS verliest namelijk nooit haar initieel isolerend vermogen. En indien gewenst, kan SlimFort ook volledig gerecycled worden en als grondstof dienen voor nieuwe hoogwaardige EPS-producten. Zo blijft de kringloop altijd gesloten.

De stand van IsoBouw bevindt zich in hal 11, stand D010.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details