Platform over gevels, glas & daken
Gevelbekleding met magnetische bevestiging. Creativiteit zonder grenzen
De op maat gemaakte aluminium buitenplaat – maximaal 3 meter hoog en 1,5 meter breed – wordt simpelweg magnetisch bevestigd in de Frager Facade.

Gevelbekleding met magnetische bevestiging. Creativiteit zonder grenzen

Harinck maakt al jaren goede sier met zijn veelzijdige Frager-deuren. De gepatenteerde Magnetude®-technologie met magneten kan nu ook gebruikt worden om de buitenplaten van een gevelbekleding onzichtbaar te bevestigen. Maak kennis met de Frager Facade, waarbij de architect geniet van ongekende ontwerpvrijheid. Creativiteit zonder grenzen.

De Frager Facade is een logische doorontwikkeling van de unieke Frager-deuren. “Het begon klein. Een klant die bij ons een voordeur kocht, vroeg of we ook panelen konden leveren om de videofonie in te monteren”, zegt General Manager Franck De Munster. “We houden van een uitdaging en helpen onze klanten graag zo goed mogelijk, dus gingen we aan de slag met ons magnetische Magnetude-systeem, dat we al jarenlang aanbieden voor de plaatsing van inkomdeuren.” De klanten reageerden zeer enthousiast. 

Ongevoelig voor weersomstandigheden

Gevelbekleding wordt voornamelijk verlijmd. “Lijm is gevoelig voor weerstomstandigheden en temperatuurschommelingen. En dat veroorzaakt soms problemen, vooral door de uitzetting van het gelijmde plaatmateriaal”, weet De Munster. “Ons magnetische systeem is dit niet en kan bij nacht en ontij geplaatst worden. Vastklemmen, droogtijden, ze zijn allemaal verleden tijd.” Frager Facade is een systeem dat bestaat uit gepatenteerde gevelkaders die eenvoudig kunnen worden bevestigd op elke ondergrond, van steen en hout of isolatiemateriaal. Na montage van het eerste gevelkader wordt de inliggende aluminium schaduwvoeg, plint of hoek in het gevelprofiel geschoven en kan er een volgend kader worden gemonteerd. De op maat gemaakte aluminium buitenplaat – maximaal 3 meter hoog en 1,5 meter breed – wordt simpelweg magnetisch bevestigd. “Dit systeem laat toe gevels, maar ook sectionaalpoorten, te bekleden met een onzichtbare bevestiging, zonder lijm of siliconen te gebruiken”, zegt De Munster.

Frager Facade is een systeem dat bestaat uit gepatenteerde gevelkaders die eenvoudig kunnen worden bevestigd op elke ondergrond.

Maximale vrijheid

Frager Facade heeft heel wat voordelen voor gebruikers, zo benadrukt de general manager. “De verticale latjes, waar veel architecten stilaan genoeg van hebben, zijn verleden tijd. Bovendien is het eenvoudig om verlichting, videofonie en nog veel meer in de panelen te integreren. Voor de aansluitingen en bekabeling blijft voldoende plaats vrij tussen de gevelpanelen en de ondergrond.” Harinck lanceerde het innovatieve gevelsysteem tijdens Polyclose 2022. Daarbij lag de focus op de creatieve vrijheid, door een ruime keuze in afmetingen en materialen. Waarom geen groene gevels, bijvoorbeeld? Of keramiek, natuursteen of spiegels ingewerkt in deuren of geveldelen? “De mogelijkheden zijn bijna eindeloos”, weet De Munster. “We ontdekken zelf nog wekelijks nieuwe manieren om Frager Facade toe te passen. De architect heeft alle vrijheid bij het ontwerpen van een aluminium gevelbekleding. De combinatie van vlakke aluminiumplaten met inliggende schaduwvoeg, strakke binnenhoek- en buitenhoekoplossingen, laten een hedendaagse en minimalistische vormgeving toe.”

Ook voor de plaatser biedt Frager Facade de nodige voordelen. De Munster: “Het magnetische systeem versnelt de montage en garandeert tegelijk een duurzaam resultaat. Er wordt geen lijm gebruikt en de panelen kunnen ook individueel vervangen worden als dat nodig is, bij beschadiging bijvoorbeeld, of gewoon als het tijd is voor een nieuwe look. Daarnaast zijn alle onderdelen recyclebaar. Niet alleen ons aluminium, maar ook ander plaatmateriaal kan bij afbraak apart worden gerecycled. Veel van onze klanten leveren niet alleen ramen en deuren, maar nemen er ook gevels bij. Voor hen is het een groot voordeel dat ze hetzelfde systeem over de volledige lijn kunnen doortrekken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details