Platform over gevels, glas & daken
Gevel schilderen een professionele klus

Gevel schilderen een professionele klus

De buitenmuur schilderen is belangrijk voor een goede uitstraling van een woning. De gevel van een woning dient beschermd te worden tegen weersinvloeden. Door storm, vrieskou, harde regen, maar ook hoge temperaturen krijgt een gevel veel te verduren. Een geschilderde gevel biedt afhankelijk van de omstandigheden, gedurende 6 tot 10 jaar een goede bescherming. Verf voor uw gevel is waterdicht en Uv-bestendig. Hierdoor worden vochtproblemen voorkomen.

Goede voorbereiding
Niet elke gevel is geschikt om geschilderd te worden. Bij woningen waarvan de gevel een vochtigheidsgraad heeft van vijf procent of meer is verven niet mogelijk. De verf hecht dan niet of onvoldoende. Het is belangrijk dat vooraf de vochtigheid onderzocht wordt. Voordat er uiteindelijk geschilderd gaat worden, dienen er voorbereidende werkzaamheden te worden verricht. De voegen dienen gecontroleerd te worden en eventueel te worden vervangen. Verder is het repareren van beschadigingen en dichten van kleine gaten nodig. Belangrijk is het verwijderen van mosvorming en andere aanslag en het goed stofvrij maken van de buitenmuur.

Kies kwaliteitsverf
Er zijn verschillende verfsoorten verkrijgbaar voor het schilderen van een gevel. Een verfsoort dient geschikt te zijn voor gebruik buitenshuis. Acrylverf is de meest gebruikte verf. Kies voor een goede kwaliteitsverf zoals sikkens. Deze verf heeft namelijk de volgende eigenschappen:

  • goede dekking;
  • egaal eindresultaat;
  • optimale kleurjuistheid;
  • makkelijk onderhoud.

Deze verf wordt voor de afwerking gebruikt, de zogeheten toplaag. Voordat de toplaag kan worden aangebracht dient er een grondlaag aan gebracht te worden. Het gebruik van een primer is noodzakelijk en verlengt de levensduur aanzienlijk. De toplaag dient in twee lagen te worden aangebracht voor een perfecte bescherming. Schilderen kan het gehele jaar, echter het weer moet het wel toelaten. De minimumtemperatuur dient tien graden te zijn anders is er geen droging van de verf. Bij een te hoge temperatuur droogt de verf juist weer te snel.

Door een professionele schilder in te schakelen bent u verzekerd van kwaliteit. Een vakman beschikt over alle kennis, ervaring én materialen om het schilderwerk vakkundig te doen. Bedenk ook dat een gevel schilderen, werken op hoogte betekent. Er zijn steigers nodig om het werk veilig te doen. Er zijn gemeenten die een vergunning afgeven voor het schilderen van een gevel. Het is verstandig om vooraf navraag te doen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details