Platform over gevels, glas & daken
GEVEL 2022 toont transitie in het denken over gevels

GEVEL 2022 toont transitie in het denken over gevels

Vakbeurs voor de gevelbranche van 31 mei tot en met 2 juni in de Jaarbeurs

De bouwbranche is in verandering. Verschillende transities hebben impact op de wijze waarop wordt ontworpen. Denk daarbij aan de energietransitie, de transitie naar een circulaire bouweconomie en de digitalisering van ontwikkel-, ontwerp- en bouwprocessen. Ook andere ontwikkelingen, zoals het streven naar biodiversiteit, het gebruik van hernieuwbare materialen en ontwerpprocessen in de vorm van co-creatie, hebben hun invloed op andere het denken over gevels. Vakbeurs GEVEL 2022 brengt al deze ontwikkelingen bij elkaar op een driedaagse beurs in de Jaarbeurs. Van 31 mei tot en met 2 juni zijn architecten, bouwers en ander geïnteresseerden te vinden in Utrecht.

In een veranderende wereld is elk idee dat een bijdrage kan leveren aan verdere ontwikkeling een bron van inspiratie. Het overkoepelende thema ‘Inception’ is door de exposanten en ambassadeurs van GEVEL 2022 precies zo opgepakt. Drie dagen lang is GEVEL 2022 de plek waar innovaties – op het gebied van techniek, proces én architectuur – worden getoond en besproken. Van kunst (met een primeur van kunstgalerie Gallery Untitled op de beursvloer) tot experiment (exposities, presentaties). Exposanten gaan drie dagen lang het gesprek aan met architecten en bouwkundigenover innovaties en nieuwe projecten.

Internationaal programma in de GEVEL Arena

Drie architectenbureaus – de ambassadeurs van GEVEL 2022 – hebben het thema ‘Inception’ vertaald naar een programma in de GEVEL Arena met een indrukwekkend gezelschap van (internationale) sprekers.

Dinsdag 31 mei trapt UNStudio af met een internationale dag met vier subthema’s: Invisible (over digitalisering), Translucent (vernuft in de gevel), White (circulariteit) en Hot Red (energietransitie, de gebouwschil als energiebron).

Woensdag 1 juni zijn Pieter Sprangers, Tom Bokkers en Guus Blom van Toko Fuze de gastheren en moderators van de GEVEL Arena. Hun dag staat in het teken van Inception Interactive: co-creatie, circulariteit en multifunctionele gevels en daken komen aan bod.

Met het Inception Festival op donderdag 2 juni maken Vakwerk Architecten de laatste dag van GEVEL 2022 tot een feest met inhoud. Ellen van der Wal, Paul Ketelaars en Francesco Veenstra laten zich door de hoofdredactie van Bouwwereld aan de tand voelen in de sessie ‘What the Vak is going on?”. Drie sessies volgen over minimaal materiaalgebruik, healing environments en identiteit.

Bijzondere plattegrond

De vloer van GEVEL 2022 is ruim opgezet met een bijzondere plattegrond, waarin de stands de letters GEVEL en cijfers 2022 vormen. Bij binnenkomst wordt de bezoeker meteen geconfronteerd met gevelelementen op ware grootte in de Projecten Expo die in een parkachtige sfeer is opgezet. Een reusachtig videoscherm toont doorlopend fragmenten van het programma en inspirerende projecten.

Rond de stands van de ruim honderd exposanten zijn een groot aantal exposities ingericht. Brancheverenigingen als KNB, Betonhuis Constructief Prefab en BIPV laten zien welke ideeën zij hebben bij alle transities die in de bouw aan de gang zijn. Dutch Architectural Photographers (DAPh) hebben samen met het innovatieve bedrijf Aectual een expositie ingericht. De eerdergenoemde Gallery Untitled laat werken zien van kunstenaars met een visie op de stad. Studenten van de TU Delft, en van de Academies van Bouwkunst uit Amsterdam en Arnhem tonen hun creativiteit en vooruitstrevend onderzoek. En de exposanten van GEVEL  hebben meegewerkt aan de Projecten Expo en de Innovation Wall.

Gratis registreren

Bezoekers kunnen zich gratis registreren op www.gevel-online.nl. Daar zijn ook het programma en de lijst van deelnemende bedrijven te vinden. Als bezoeker kun je naast het live event bezoeken ook digitaal kennismaken met exposanten en andere bezoekers dankzij het online platform dat voor GEVEL 2022 is ingericht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details