Platform over gevels, glas & daken
Gestructureerd gevelonderhoud

Gestructureerd gevelonderhoud

De VMRG heeft een aantal voorschriften opgesteld om een aluminium gevel vanaf nieuwbouw/oplevering structureel te onderhouden, inclusief een gedegen plan met productspecificaties en onderhoudsfrequenties. De praktijk blijkt echter weerbarstiger. Aan het woord is Hans van der Griend van Nestaan Gevelonderhoud. Volgens hem wordt de eerste jaren vooral achterover geleund en niet naar het onderhoud omgekeken.

Gevelonderhoud is nog altijd een ondergeschoven kindje, weet Van der Griend uit ervaring. “Pas als het voor iedereen zichtbaar wordt en de eerste aftekeningen op de gevel ontstaan, gaat men pas nadenken over onderhoud. Dan is het eigenlijk al te laat en loop je achter de feiten aan. Wij proberen bij gebouweigenaren en vastgoedpartijen het hoofdstuk onderhoud tussen de oren te krijgen. Door tijdig te beginnen met onderhoud staat een gebouw er veel frisser bij dan wanneer we een inhaalslag moeten maken.” Als landelijk opererend bedrijf helpt Nestaan Gevelonderhoud gebouweigenaren bij het opstellen van meerjarig onderhoudsplannen. “Het geeft aantoonbare revenuen op de langere termijn, het is alleen zaak om het de juiste aandacht te geven in een organisatie.”

De hightech apparatuur is zodanig ontwikkeld om de beoogde reinigingsdoelen te behalen met de inzet van zo min mogelijk chemische middelen.

 

Zo min mogelijk chemie

Nestaan Gevelonderhoud heeft een omvangrijk ‘machinepark’ om de gevel de aandacht te geven die het verdient. “Recent hebben we opnieuw een nieuwe vrachtwagen in gebruik genomen met ontzettend innovatieve apparatuur,” zegt Van der Griend met gepaste trots. “De hightech apparatuur is zodanig ontwikkeld om de beoogde reinigingsdoelen te behalen met de inzet van zo min mogelijk chemische middelen. Soms kan het overigens niet anders. Vanuit onze dertigjarige expertise moeten we nu eenmaal constateren dat we soms nét de laat komen. Als je met te sterke producten moet werken om de achterstand in te halen, is het eigenlijk al te laat. Daarom pleiten we voor gestructureerd preventief onderhoud conform de voorschriften van de VMRG. Voorkomen is immers beter dan genezen en bovendien is een fris gebouw ook beter voor het imago van de gebouwgebruikers. We merken gelukkig dat steeds meer partijen dat gaan inzien en vertrouwen op onze expertise.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details