Platform over gevels, glas & daken
Geslaagde combinatie van diverse raamsystemen in niet-alledaagse kleur
Alle ramen en vliesgevels zijn gerealiseerd in de niet alledaagse kleur 7032, die bijzonder goed past bij de kleurschakeringen in de gevel.

Geslaagde combinatie van diverse raamsystemen in niet-alledaagse kleur

Gebogen aluminium raam- en vliesgevelsystemen voor distributiecentrum

Het nieuw hoofdkantoor van Commaxx, wereldleider in de ontwikkeling en verkoop van smart choice consumerelektronica, staat op bedrijventerrein Rodaboulaverd in Kerkrade. Dit project met een totale oppervlakte van bijna 16.000 m² omvat een warehouse en een kantoorgebouw. De opdrachtgever, architectenbureau DENC en hoofdaannemer Wijnen Bouw besteedden veel aandacht aan de vormgeving van het duurzame gebouw met opvallende kleurschakeringen en een combinatie van gebogen en rechte gevelelementen. Stalumex leverde en monteerde alle aluminium gevelelementen, waaronder de Star 75 ramen en deuren en het vliesgevelsysteem MC Wall van Aliplast Aluminium Systems.

De architect speelde met twee dieptelagen op de gemetselde gevel en afgeronde hoeken.

De consument kent Commaxx van merken als Alecto, Fysic, Gastronama, Melissa, Trebs en Lenco. De wereldleider in smart choice consumerelektronica telt momenteel circa 150 medewerkers, verdeeld over vestigingen in Nederland, Duitsland, Denemarken en Hong Kong. Sinds kort opereert men ook vanuit een state-of-the-art, hypermodern distributiecentrum en kantoorgebouw in Kerkrade. 

Wijnen Bouw uit Horst werd al in een vroeg stadium bij het project betrokken om eerst samen met de opdrachtgever een geschikte locatie te vinden en in een latere fase het ontwerp van architectenbureaus DENC te realiseren. Het complete project omvat een warehouse met mezzaninevloeren, een kantine, een fitness en enkele andere gemeenschappelijk ruimtes. Dit distributiecentrum heeft een vrije hoogte van 12,2 m en omvat elf docks voor het laden en lossen van vrachtwagens. Daarnaast is er een kantoorgebouw met drie bouwlagen. Dit gasloze project is volledig duurzaam ingericht met onder meer een warmtepompinstallatie, vloerverwarming en zonnepanelen. 

De grote glaspartijen zorgen voor voldoende lichtinval in de ruimtes.

Afgeronde gevel

Als nieuw visitekaartje kan dit gebouw wel tellen. Er werd niet alleen gekozen voor een opvallende kleur, maar de architect speelde ook met twee dieptelagen op de gemetselde gevel en afgeronde hoeken. Om voldoende natuurlijk licht in de ruimtes te laten binnenvallen, werden veel en grote raampartijen geïntegreerd. Stalumex uit Kerkrade leverde en monteerde in opdracht van hoofdaannemer Wijnen Bouw alle aluminium gevelelementen. De specialist in maartwerkoplossingen met ramen, deuren, schuifdeuren en vliesgevels koos Star 75 ramen en deuren en vliesgevelsysteem MC Wall van Aliplast. 

De architect combineerde op een elegante manier gebogen gevelelementen met rechte, gesegmenteerde kozijnen.

“Onze Star 75 heeft een inbouwdiepte van 75 mm voor het buitenkader en 84 mm voor de vleugel. Met een Uw-waarde van 0,94 W/m²K, een luchtdichtheid klasse 4 en een akoestische waarde van 47,1 dB (-1,-4) past deze oplossing perfect in toepassingen met de strengste eisen op het vlak van thermische en akoestische isolatie. Ook de alles-in-één vliesgevel MC Wall scoort hoog op het vlak van isolatie en kan een schitterend rapport met betrekking tot de brandwerendheid voorleggen. Er zijn immers certificaten voor zowel EI30 en EI60 beschikbaar. Met een glasdikte van 59 mm kunnen bijna alle beschikbare glastypes geïntegreerd worden”, licht Marc Mulders, sales manager Nederland bij Aliplast Aluminium Systems, de geselecteerde aluminium raam- en gevelsystemen toe. 

In het hoofdkantoor van Commaxx met distributiecentrum en kantoorgebouw monteerde Stalumex Star 75 ramen en het MC Wall vliesgevelsysteem van Aliplast.

“Voor het team van Stalumex is dit uiteraard een prestigeproject, aangezien het gebouw als het ware in hun achtertuin staat. Ze betrokken ons erbij omdat de architect speelde met een combinatie van gebogen raam- en gevelpartijen voor de kantoorruimte en rechte, gesegmenteerde kozijnen voor het warehouse. Het resultaat mag gezien worden en de aluminium ramen, deuren en vliesgevels zorgen voor een architecturale meerwaarde. Alle elementen zijn gerealiseerd in kleur 7032 – Kieselgrau, een kleur die niet zo vaak gekozen wordt, maar bijzonder goed past bij de kleurschakeringen in de gevels. Dankzij de verticale integratie van onze bedrijfsprocessen konden we ook bij dit project onze partner snel ondersteunen op het vlak van ontwerp, engineering, productie en levering.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details