Platform over gevels, glas & daken
Gedrevenheid naar kwaliteit en service weerspiegelt zich in prachtige projecten

Gedrevenheid naar kwaliteit en service weerspiegelt zich in prachtige projecten

Samen ideeën realiseren, dát is waar Aluform System GmbH & Co KG voor staat. Het bedrijf maakt duurzame, kosteneffectieve en innovatieve systeemoplossingen op maat voor daken en gevels. Voornamelijk in aluminium. Waarom? Omdat aluminium dé allrounder is op het gebied van hoge architectonische prestaties.

“Niet alleen vanwege het esthetische aspect, maar vanwege de enorme voordelen die aluminium biedt,” zegt Bernhard Vellinga, Area Manager Benelux bij Aluform. “Zo zorgt aluminium voor de best mogelijke thermische en geluidsisolatie, verkort het de bouwtijd omdat het grotendeels geprefabriceerd kan worden én aluminium kenmerkt zich door een uitstekende weerstand tegen corrosie, veroorzaakt door destructieve atmosferische omstandigheden.” Eén van de redenen waarom Aluform is  ingezet bij project Zuidzicht aan de promenade van Hasselt (B).

Unieke architectuur, op en top luxueus

Op deze absolute toplocatie aan het water, liggen de prachtige appartementen van Zuidzicht met een bijzondere façade. Wit gepolijst, duurzaam en kleurvast beton met afgeronde hoeken is gecombineerd met sjieke zwarte aluminium sidings van Aluform. Het geheel doet denken aan het ranke silhouet van een schitterend jacht en creëert het gevoel alsof je permanent van een luxueuze cruise geniet. “De jarenlange ervaring en materiaalkennis van ons vakkundige team, dragen bij aan een hoge kwaliteit van de door ons geproduceerde elementen. En onze adviesdienst voor architecten en ontwerpers ondersteunt het gehele proces van begin tot eind.”

Innovatie en groei

Het Duitse Aluform is volop bezig met innovatie en groei en wil het werken met Nederlandse en Belgische klanten nóg verder verbeteren. Zowel op het gebied van werkvoorbereiding, technische ondersteuning en communicatie, door alle lagen van de bouw heen. Daarom is het team uitgebreid met Jolanda van Heugten -verantwoordelijk voor de customer-service voor niet-Duitssprekende klanten- en met Han Stadt, een zeer ervaren speler op het gebied van fels beplating. Hij zal zich als technisch engineer en sales volledig gaan richten op FalzRipp, de felsbeplating van Aluform. Van Heugten: “Door niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk de taal van onze klanten te spreken, kunnen we veel beter ondersteunen, zijn de lijnen kort en komt dat ten goede van elk project en elke relatie.” Vellinga vult aan: “Je merkt dat er in Nederland een heel andere mindset is, wat flexibeler en laagdrempeliger. Dan is het prettiger en sneller schakelen in je eigen taal.” “Natuurlijk wijken we niet af van de deutsche Gründlichkeit van onze producten,” lacht Van Heugten.

Aluform System GmbH

De aluminium sidings zijn uitgevoerd in type 25/300 en in zwart RAL9005.

Constant verbeterproces

“We zijn gegroeid tot best een leuke internationale speler op de markt,” zegt Vellinga enigszins bescheiden, “en daar willen we niet alleen met onze producten maar ook met onze bedrijfscultuur in meegroeien. Structuur en kwaliteit moet je altijd bovenaan zetten en borgen,” weet hij. Van Heugten: “Richting de toekomst willen we nóg meer dan nu al het geval is de stabiele en betrouwbare partner zijn voor onze huidige en nieuwe klanten. Het draagt er tevens aan bij dat we laten zien in staat te zijn grotere projecten aan te kunnen.” Vellinga noemt enkele voorbeelden van projecten waar Aluform op korte termijn aan werkt: “We leveren custom made aluminium sidings voor het Isala ziekenhuis in Meppel en sporthal HO-Gent in Gent (B). Bij het Van der Valk hotel in Middelburg en voor de renovatie van de gates op Schiphol wordt aluminium composiet systeem van Aluform toegepast. En voor RCN De Schotsman-Kamperland, een vakantiepark in Zeeland, hebben we custom design strekmetaal geproduceerd.” Bij het laatste project zette Aluform de nieuwste aanwinst, een 3D-scanner, in met als doel een efficiëntere en nauwkeurigere werkvoorbereiding. Vellinga besluit: “We hebben zo een mooie balans gevonden tussen de fantastische kwaliteit van onze producten, een professionele organisatie en geweldige klanten en projecten, zowel nieuwbouw als renovatie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details