Platform over gevels, glas & daken
Producten

Gecertificeerd cladding-bevestigingsprogramma

Eurofast is al jaren marktleider in Nederland op het gebied van bevestigingsmaterialen voor het platte dak. Enige tijd geleden heeft het bedrijf met het hoofdkantoor in Deurne de ambitie uitgesproken om verdere stappen te maken in bevestigingsmaterialen voor de complete gebouwschil. Met de overname van Baltic Fasteners uit Polen eind 2019, inclusief ETA-goedkeuring voor het complete […]

naamloos-4-kopieren

23 juli 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Eurofast is al jaren marktleider in Nederland op het gebied van bevestigingsmaterialen voor het platte dak. Enige tijd geleden heeft het bedrijf met het hoofdkantoor in Deurne de ambitie uitgesproken om verdere stappen te maken in bevestigingsmaterialen voor de complete gebouwschil. Met de overname van Baltic Fasteners uit Polen eind 2019, inclusief ETA-goedkeuring voor het complete cladding-bevestigingsprogramma, is het pad voor verdere groei geëffend.

Collectie SPS bevestigers van cover catalogus.

 

Behalve in Nederland is Eurofast al vele jaren met een fysieke vestiging en divisies vertegenwoordigd in België, Hongarije, Denemarken, Groot-Brittannië en sinds kort ook in Polen. Vanuit deze landen worden in totaal 25 landen binnen Europa bediend. De overname van Baltic Fasteners uit Polen vormde een strategisch sterke zet om marktaandeel te winnen in de wereld van claddingsystemen. “Steeds meer montagebedrijven, voorschrijvende instanties en opdrachtgevers vragen naar een ETA-goedkeuring op de bevestigingsmaterialen,” zegt Frank van Kalkeren van Eurofast. “Die hadden we tot voor kort nog niet voor ons gehele programma bevestigers voor claddingsystemen, maar met de toevoeging van Eurofast Poland aan onze groep is dat nu wel het geval.”

Collectie SDS bevestigers van cover catalogus.

 

In het bestek

Alle bevestigingsmaterialen die door de overname in Polen aan het programma zijn toegevoegd zijn gecertificeerd volgens EAD-330046-01-0602 (Fastening screws for metal members and sheeting) en EAD-33047-01-0602 (Fastening screws for sandwichpanels), legt Van Kalkeren uit. “Dat maakt dat we nu voor ons complete gamma een certificering kunnen afgeven en vergroot onze kansen om ook voor cladding-bevestigingsmaterialen al direct in het bestek opgenomen te worden. Tot voor kort was dat veel minder het geval, maar werden we wel gebeld wanneer er last-minute nog heel snel geschakeld en geleverd moest worden. We staan immers bekend om onze flexibiliteit en kunnen heel snel bijvoorbeeld een serie gekleurde schroeven leveren. Dat blijven we doen, maar we kunnen dat sinds kort dus ook volledig gecertificeerd.”

De ambities van Eurofast liegen er niet om. “Naast het complete plat dak programma zijn we klein begonnen in de wereld van bevestigingsmaterialen voor claddingsystemen, maar zien nog volop potentieel in die markt,” stelt Van Kalkeren. “Enerzijds willen we het aandeel in deze markt letterlijk ‘opschroeven’ en anderzijds groeien door ons programma van bevestigers in nieuwe landen te vermarkten.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%