Platform over gevels, glas & daken
Filigrane profielen trotseren weer en wind

Filigrane profielen trotseren weer en wind

Met de nieuw ontwikkelde schuiframen SF60 en SF80 biedt SUNFLEX Aluminiumsysteme GmbH nu twee nieuwe schuiframen met bijzonder filigrane profielvlakken. Het hoogtepunt: ondanks hun slanke design beschikken de nieuwe varianten over (sterk) isolerende eigenschappen, zijn ze eenvoudig te installeren en kunnen ze naar wens worden geconfigureerd.

Smalle aanzichtbreedtes en subtiele profielen zorgen voor een maximale lichtinval, een uniforme look en een ruim uitzicht zonder storende onderdelen. Met een volledig verzonken buitenframe, een vleugelraam waarvan slechts 21 mm zichtbaar is en een middenvoeg van slechts 30 mm breed, creëren de systemen een open ruimtegevoel met vloeiende overgangen tussen het binnen- en buitengedeelte. Dit effect wordt versterkt door een rail die volledig in de vloer kan worden verzonken, wat ook de toegankelijkheid bevordert. Dankzij hun platte kubusvorm nestelen de handgrepen zich elegant tegen het frame, waardoor het subtiele, homogene design wordt benadrukt. Met de SF60 en SF80 biedt SUNFLEX zijn beproefde schuifmechanisme nu ook aan in een thermisch geïsoleerde evenals een sterk thermisch geïsoleerde versie. Dit maakt ze in het bijzonder geschikt voor gevelbeglazing en serres. Afhankelijk van de beglazing en de grootte haalt de SF80 zelfs Uw-waarden vanaf 0,8W/m2K.

De SF60 en SF80 schuiframen kunnen naar wens naar links en/of rechts worden geopend. Ingebouwde meenemers trekken de volgende vleugels automatisch mee bij het sluiten. Dit maakt een snelle bediening mogelijk en vereenvoudigt ook de reiniging van het glas. Kogelgelagerde looprollen en rails van hoogwaardig roestvrij staal zorgen ervoor dat de schuifvleugels bijzonder soepel bewegen. Zo kunt u met de systemen grote openingsbreedtes creëren. Hoogtes, breedtes en glasdiktes van de schuifelementen kunnen apart worden gekozen tot een maximaal gewicht van 800 kg per raam. Er kunnen maximaal 3 rails parallel worden geïnstalleerd. Zo kunnen maximaal zes beweegbare glasvleugels worden voorzien. Met glasdiktes tot 34 mm (SF60) of 54 mm (SF80) en optionele stalen versterkingen in de middenvoeg zijn de systemen bestand tegen hoge windsnelheden en slagregen. Standaard gemonteerde paddenstoelvormige kopvergrendelingen dragen bij tot een optimale dichtheid en verhogen de inbraakbeveiliging.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details