Platform over gevels, glas & daken
Fensterbau Frontale: Een bezoek aan dé internationale vakbeurs voor ramen, deuren en gevels loont de moeite

Fensterbau Frontale: Een bezoek aan dé internationale vakbeurs voor ramen, deuren en gevels loont de moeite

Van 18 tot 21 maart is het weer zover. Fensterbau Frontale is verplaatst naar dinsdag 16 juni tot en met 19 juni 2020. Dan vindt in Nürnberg de Fensterbau Frontale plaats, dé internationale vakbeurs voor ramen, deuren en gevels. Om de twee jaar gaan architecten, raamfabrikanten, deurproducenten, gevelbouwers, timmerlieden en de vakhandel er op zoek naar de nieuwste profielsystemen, glas in architectuur, bevestigingsapparatuur, veiligheidstechniek, machines, installaties en nog veel meer. Voor de editie van 2018, zoals steeds in combinatie met de vakbeurs Holz-Handwerk, noteerden de organisatoren 1.329 exposanten uit 42 landen – meer dan 800 voor Fensterbau – en zowat 110.000 bezoekers uit 116 landen. Indrukwekkende cijfers voor de tweejaarlijkse internationale ‘hoogmis’ van de sector!

Energie-efficiëntie en duurzaamheid in combinatie met veiligheid, design en comfort – deze aspecten zijn vandaag belangrijk bij de ontwikkeling van nieuwe producten en systemen op vlak van ramen, deuren en gevels. Wie de innovaties op de internationale markt compact op één locatie willen ontdekken, moet van 16 tot 19 juni naar de Nürnberg Messe. We geven alvast 5 goede redenen, waarom professionals er niet mogen ontbreken. In de eerste plaats is deze vakbeurs de innovatiemotor voor de branche met meer dan 800 gerenommeerde exposanten uit meer dan 40 landen. Bovendien tekenden voor de laatste editie van de beurscombinatie Fensterbau Frontale met Holz-Handwerk in 2018 zowat 111.000 bezoekers present. Ze kwamen uit Duitsland, maar verder onder meer ook uit Italië, Polen, Oostenrijk, Rusland, Roemenië, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, China, …, en vele andere landen wereldwijd. Geen enkele internationale vakbeurs in deze branche brengt meer productnieuws, meer experts uit de architectuur, industrie, handel en R&D én meer potentiële zakelijke contacten samen op één locatie. Meer is ook niet mogelijk, want het aanbod is ook allesomvattend: van profielsystemen, glas in de architectuur, zonwering, bevestigingsapparatuur en veiligheidstechniek tot machines en systemen voor de productie van ramen, deuren en gevels. Naast de beurs zelf staan er ook heel wat andere showcases en evenementen rond verschillende thema’s op het programma’s. Tot slot waren 95% van alle bezoekers tevreden van het aanbod, de informatie en de contacten.

Veel meer dan een beurs

Fensterbau Frontale opent zijn deuren op dinsdag 16 maart om 10 uur en loopt elke dag tot 18 uur, behalve op vrijdag 19 juni, als deze editie eindigt om 17 uur. Er valt echter veel meer te beleven. Zo ligt de klemtoon uiteraard ook op het thema digitalisering onder meer tijdens Fenestration Digital in het Forum (Hal 3a) en is er net zoals tijdens de laatste edities de Architects’ Area, een logo dat aangeeft welke standen interessant zijn voor architecten. Verder is er ook het 10e Forum Architektur – Fenster-Fassade en kunnen bezoekers ook deelnemen aan geleide rondleidingen, de zogenaamde Guided Tours – rond specifiek thema’s, zoals moderne ramen, schuifelementen en innovatieve raamconstructies, bouwelementen, zonwering en slimme glasoplossingen of toegangscontrole, veiligheid, beslag, inbraakwerendheid en de slimme woning. Tijdens deze tours worden verschillende standen bezocht, waar experts de nodige technische informatie meegeven. Na een geslaagde editie in 2018 met alleen maar ‘lachende gezichten’ bij exposanten en bezoekers kijken de organisatoren alvast hoopvol uit naar hun Fensterbau Frontale 2020.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details