Platform over gevels, glas & daken
FENSTERBAU FRONTALE 2024 biedt interessant vakprogramma
Op FENSTERBAU FRONTALE is de volledige waardeketen voor ramen, deuren en gevels vertegenwoordigd.

FENSTERBAU FRONTALE 2024 biedt interessant vakprogramma

De branche komt weer massaal bijeen

Van 19 tot en met 22 maart 2024 staan baanbrekende technologieën op het gebied van ramen, deuren en gevels opnieuw centraal op de FENSTERBAU FRONTALE. Enkele weken voor de start van ’s werelds grootste vakbeurs geeft Elke Harreiß, directeur van het evenement bij NürnbergMesse, tekst en uitleg over de huidige stand van de voorbereidingen en de beurshighlights.

Exposanten tonen innovaties op het gebied van renovatie, seriematige bouw, digitalisering, klimaatveilig bouwen, duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Hoe gaat het met de voorbereidingen voor de FENSTERBAU FRONTALE 2024?

Elke Harreiß: “Nu, enkele weken voor het evenement, begint alles zo tastbaar en concreet te worden dat de voorpret bij ons en in de branche merkbaar toeneemt. De voorbereidingen gaan erg goed. Samen met onze partners hebben we een interessant vakprogramma samengesteld.”

“We zijn bovendien erg blij met de grote betrokkenheid van exposanten uit de hele wereld, want 92% van de tentoonstellingsruimte is al geboekt. Ondanks de ietwat sombere situatie van de bouwsector in Duitsland zijn alle relevante hoofdrolspelers weer van de partij en is het internationale karakter zoals gebruikelijk zeer hoog. De volledige waardeketen voor ramen, deuren en gevels is dus uitgebreid vertegenwoordigd. We gaan ervan uit dat deze editie van de beurs opnieuw de belangrijkste internationale ontmoetingsplaats voor de industrie wordt, waardoor bedrijven zich goed kunnen positioneren voor de toekomst.”

FENSTERBAU FRONTALE is ook dit jaar een belangrijke internationale ontmoetingsplaats.

Welke hoogtepunten kunnen bezoekers verwachten op FENSTERBAU FRONTALE 2024? 

Elke Harreiß: “De lijst met hoogtepunten is ook dit jaar weer erg lang. Trends, innovaties en impulsen voor morgen op het gebied van renovatie, seriematige bouw, digitalisering, klimaatveilig bouwen, duurzaamheid en energie-efficiëntie komen niet alleen aan bod bij de exposanten, maar ook in het uitgebreide vakprogramma. Van de speciale show ‘Klimaatadaptief Bouwen’ tot het elfde Forum Architecture-Window-Facade: het vakprogramma omvat alle actuele trends en thema’s in de branche – hier is er voor elk wat wils. Bij wijze van voorbeeld zal ik een paar aspecten uitlichten. In het FENSTERBAU FRONTALE FORUM, dat we samen met de diverse belangenverenigingen en partners hebben georganiseerd, zijn er op alle vier de beursdagen keynote speeches over actuele brancheonderwerpen zoals raammontage, ventilatie, renovatie en recycling. Ook de Expert Talks, die in 2022 werden gelanceerd, worden hier voortgezet.”

“Nieuw is de JobMatch-stand in samenwerking met het jobplatform ‘mehrmacher’. Hiermee wordt een innovatieve bijdrage geleverd aan de werving van geschoolde arbeidskrachten door middel van de omgekeerde wervingsaanpak. Dit betekent dat bedrijven met hun vacatures solliciteren bij vakkrachten in plaats van andersom. De bedrijven presenteren zich ter plaatse als een aantrekkelijke werkgever, terwijl de geschoolde werknemers zich kunnen registreren en gepersonaliseerde jobaanbiedingen ontvangen. Een geweldig concept. Daarnaast is er ook de tweede editie van het zeer succesvolle forum ‘DIGITALISATIE PRAKTISCH ONTWERPEN voor vakkrachten’. Praktijkgerichte pitches, interviews en discussies wijzen ambachtelijke bedrijven hun individuele weg naar digitalisering. Zoals u ziet, is het zeker de moeite waard om langs te komen.”

Het vakprogramma van FENSTERBAU FRONTALE omvat alle actuele trends en thema’s in de branche.

“De ticketshop voor FENSTERBAU FRONTALE 2024 is geopend. Geïnteresseerde bezoekers kunnen hun beursticket online reserveren op: www.frontale.de/eintrittskarten. Een kleine tip tot slot: met uw ticket kunt u ook de beurs HOLZ-HANDWERK bezoeken, die tegelijkertijd met FENSTERBAU FRONTALE 2024 plaatsvindt.”

Hoe kunnen bezoekers voorafgaand aan de beurs op de hoogte blijven? 

Elke Harreiß: “Het is verstandig om regelmatig onze website te bezoeken en ons te volgen op onze social media-kanalen Facebook, LinkedIn, Instagram en YouTube. Gebruik altijd de hashtag #fensterbaufrontale als u iets post. Ik kijk ernaar uit om iedereen te zien in Neurenberg.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details