Platform over gevels, glas & daken
Familiebedrijf investeert in 3D CAD-software
In april van dit jaar is ISD Benelux gestart met de implementatie van de software bij Van Oorschot Aluminium.

Familiebedrijf investeert in 3D CAD-software

Al drie generaties lang is Van Oorschot Aluminium een gevestigde naam in de wereld van aluminiumconstructies en focust zich vooral op het produceren en leveren van aluminium ramen, deuren, vliesgevels, schuifpuien en vouwwanden. Om ook in de toekomst relevant te blijven, investeerde het bedrijf in CAD-software voor 2D- én 3D-ontwerp. Bart Verbakel, tekenaar en werkvoorbereider bij Van Oorschot Aluminium, licht toe waarom de keuze is gevallen op HiCAD van ISD.

HiCAD biedt de mogelijkheid om heel snel tussen 2D en 3D te switchen en is 1 op 1 verbonden met LogiKal en ReynaPro.

Voorheen werkten we vooral in 2D en werd het 3D-tekenwerk uitbesteed aan een partner, begint Verbakel. “Omdat de vraag naar 3D BIM steeds grotere vormen aanneemt, hebben we besloten om zelf te gaan investeren in 3D CAD-software,” zegt Verbakel. “Via bevriende partners en gesprekken met concullega’s tijdens beurzen en meetings, zijn we bij ISD Benelux terechtgekomen. We zijn vervolgens eens gaan polsen of HiCAD ook interessant voor ons kon zijn. Na verschillende gesprekken over en weer en een uitgebreide demo waren we overtuigd van de kwaliteiten en mogelijkheden van HiCAD voor onze business.”

Bij het leren en werken met nieuwe software loop je altijd wel tegen bepaalde zaken aan, maar vanuit ISD Benelux mogen we rekenen op een perfecte ondersteuning – Bart Verbakel, tekenaar en werkvoorbereider bij Van Oorschot Aluminium.

Perfecte ondersteuning

In april van dit jaar is ISD Benelux gestart met de implementatie van de software bij Van Oorschot Aluminium. “Vrij kort daarna zijn we begonnen met een training om alle ins en outs van de software te leren kennen en sinds de bouwvakvakantie tekenen we onze eerste projecten in 3D,” zegt Verbakel trots. “Zo zijn we nu bijvoorbeeld bezig om appartementencomplex De Mersjant in Tilburg volledig in 3D uit te werken en wordt ook de laatste fase van De Jonkvrouw in Geldrop volledig in HiCAD getekend. De eerste drie blokken van De Jonkvrouw zijn door onze partner in 3D uitgetekend, de laatste fase doen we nu zelf. En dat verloopt eigenlijk prima, mogen we toch wel zeggen. Natuurlijk, bij het leren en werken met nieuwe software loop je altijd wel tegen bepaalde zaken aan, maar vanuit ISD Benelux mogen we rekenen op een perfecte ondersteuning. Er wordt echt met ons meegedacht, ook als we bijvoorbeeld bepaalde functionaliteiten missen, zodat deze in een volgende update worden meegenomen. Bij andere softwarebedrijven ben je vaak niet meer dan een nummertje, bij ISD Benelux wordt er echt naar je geluisterd.”

De ambities van Van Oorschot Aluminium liegen er dan ook niet om. Verbakel: “Nu we in eigen huis ook 3D BIM-projecten kunnen aanvliegen, opent het deuren voor andere (complexe) projecten. HiCAD biedt de mogelijkheid om heel snel tussen 2D en 3D te switchen en is 1 op 1 verbonden met LogiKal en ReynaPro, het bewerkingsprogramma van onze profielleverancier Reynaers Aluminium. Als je in één programma iets wijzigt, wordt dat direct doorgevoerd in het andere programma. Wel zo efficiënt. Tot slot is het zelfs mogelijk om vanuit de software rechtstreeks de machines in onze fabriek aan te sturen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details