afdichtingstechnieken
01:21
12-04-2017

Expert in afdichtingstechnieken

In de bouw wordt regelmatig kit gebruikt voor toepassingen waarvoor het eigenlijk niet bedoeld is. Kit wordt vaak gezien als redmiddel bij bouwfouten. Daarnaast worden kitvoegen niet altijd op de juiste wijze aangebracht. Dit leidt tot bouwtechnische gebreken, zoals lekkages in de gevel. Als expert in afdichtingstechnieken garandeert Willemsen AfdichtingsTechniek (W.A.T.) een optimale dichting en fungeert in veel projecten als onmisbare troubleshooter.

Ruim 80% van onze werkzaamheden beslaat onderhoud en renovatie, begint Rob Willemsen. “We worden door de opdrachtgever ingeschakeld voor een inspectie en/of om de oorzaak van een mogelijk probleem met betrekking tot lekkage vast te stellen. Op basis van onze bevindingen stellen we een rapportage op met advies richting de opdrachtgever. Vervolgens kunnen kitapplicateurs aan de hand van het advies de werkzaamheden uitvoeren. Veelal begeleiden we ook het uitvoeringstraject. We beschikken over een uitgebreid netwerk van kitapplicateurs door heel het land en kunnen voor ieder project de juiste applicateur inschakelen, waarbij de voorkeur uitgaat naar regionale spelers in de directe nabijheid van een project. Als we projectmatig te werk gaan, begeleiden we tevens de uitvoering en geven garantie op de werkzaamheden.”

afdichtingstechnieken
SABA is een producent van hoogwaardige, technisch vooruitstrevende lijmen en kitten. Met onze kennis van verlijmen en afdichten helpen wij u graag uw processen te optimaliseren. Met als resultaat een beter en duurzamer eindproduct of project, tegen lagere totale kosten en in een veiligere werkomgeving. Zo werken we samen aan het versterken van uw concurrentiepositie.

Willemsen heeft meer dan 25 jaar ervaring in de kitwereld en in het verleden zelfs bij SABA als projectadviseur gewerkt. “We zijn ook officieel dealer van SABA afdichtingsproducten,” zegt Rob. “Door onze uitgebreide kennis van kitten, kunnen we als troubleshooter vaak heel snel een probleem opsporen. Snelheid is ook een belangrijk punt; vaak kunnen we de volgende dag al een opdracht invullen. Veel voorkomende problemen ontstaan doordat voegen bijvoorbeeld niet goed zijn open geslepen, dat er geen primer is gebruikt, dat er sprake is van een 3-puntshechting (een kit gaat dan altijd knappen), dat er te weinig ruimte is om de toelaatbare vervorming op te vangen of dat er een verkeerd type kit is gebruikt. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Door onze totaalaanpak is een opdrachtgever verzekerd van een juiste afdichting. Daarbij geven we vijf jaar garantie afbouwend en soms wel tien jaar. In dat geval is er wel na het derde en zevende jaar een inspectieverplichting.”

Tekst: Roel van Gils   Beeld: Willemsen AfdichtingsTechniek

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Gevelbouw partners

Geventileerde gevelsKeim