Platform over gevels, glas & daken
Expert in advies en specialistisch gevelonderhoud
Een hoge kwaliteit en veilig werken op hoogte staan voorop.

Expert in advies en specialistisch gevelonderhoud

Een fraaie, schone gevel is het visitekaartje van elk bedrijf. Regelmatig onderhoud en gevelreiniging is dan ook bepaald geen overbodige luxe. Blankers Specialistisch in Weert is al ruim een halve eeuw expert op dit gebied. Behalve om de professionele uitvoering van de gevelreiniging staat dit bedrijf ook bekend om het vakkundig advies. “Klanten waarderen het enorm dat wij actief met hen meedenken”, zegt operationeel manager Erik Ruijters.

Graffiti verwijderen behoort ook tot de specialismen van Blankers Specialistisch.

Als landelijk opererende organisatie richt Blankers Specialistisch zich met name op lange termijn-relaties met haar opdrachtgevers. “Waar we vroeger veelal op afroep werden ingeschakeld, ligt nu steeds meer de nadruk op periodiek gevelonderhoud op basis van een meerjarenonderhoudsplan”, zegt Ruijters. “Dat begint altijd met een inspectie, waarbij een van onze specialisten alle gevelelementen – zoals de kozijnen, het hang- en sluitwerk, de kitnaden en de beplating – in kaart brengt. Op basis daarvan maken wij een meerjarenonderhoudsplan op maat. Daarbij kunnen we zowel de invloed van de weerselementen als de gewone slijtage optimaal monitoren, waardoor je op lange termijn de onderhoudskosten veel beter in de hand kunt houden en budgetteren. Mooie samenwerkingen die hier eerder uit voortvloeiden zijn die onder andere met de NS en het Rijksvastgoedbedrijf.”

Gezond binnenklimaat

Afhankelijk van het type gevel en de aard van de vervuiling zet Blankers Specialistisch de meest effectieve techniek in. “Door periodiek te reinigen, hoeven we veelal geen chemische middelen te gebruiken en kunnen we op een milieuvriendelijke wijze – bijvoorbeeld met stoom – een pand langdurig schoonhouden. Andere technieken die we toepassen zijn onder meer stralen, hogedrukreiniging, hydrofoberen en impregneren. Laatstgenoemde twee behandelingen hebben tot doel de gevel waterafstotend te maken en te beschermen tegen vocht en vuil. Daardoor is in plaats van iedere vier jaar slechts pakweg eens in de acht jaar (groot) gevelonderhoud noodzakelijk”, verduidelijkt Ruijters. Volgens hem kan het belang van een schone gevel niet genoeg worden benadrukt: “Een nette gevel is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van je bedrijf, maar verhoogt ook de levensduur van een pand. En, niet te vergeten: een schone gevel draagt ook bij aan een gezond binnenklimaat. Want heb je een gevel met bijvoorbeeld plaatmateriaal en slechte kitranden of met gaten tussen de kozijnen en de muren, dan leidt dat op den duur onherroepelijk tot een ongezond binnenklimaat.”

Transparant advies

De dienstverlening door Blankers Specialistisch houdt niet op bij een professionele uitvoering van het gevelonderhoud, vervolgt Ruijters. “Want daarnaast onderscheiden wij ons door het actief meedenken met de klant over de meest effectieve aanpak om een gevel schoon te krijgen én te houden. Daarbij staat een eerlijk, transparant advies voorop. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat wij een klant adviseren om de gevelreiniging een jaartje over te slaan om zo kosten te sparen. Onze ervaring is dat klanten onze adviserende rol enorm waarderen.”

Zelfvoorzienend

Bij Blankers Specialistisch zijn opdrachtgevers altijd verzekerd van een veilige uitvoering in combinatie met een hoge kwaliteit van materialen én mensen. “Dat hoge kwaliteitsniveau komt mede doordat wij alle materialen en hulpmiddelen in eigen beheer hebben, we zijn dus volledig zelfvoorzienend. Daarnaast sturen we naar alle gevelonderhoudsprojecten uitsluitend onze eigen specialisten met jarenlange ervaring in het vak. Op die manier kunnen wij garanderen dat het gevelonderhoud altijd in goede banen wordt geleid en dat er volgens de strengste veiligheidsvoorschriften wordt gewerkt. Niet voor niets zijn onze processen geborgd conform ISO-9001, is ons milieubeleid geborgd conform ISO-14001 en werken onze specialisten te allen tijde veilig, alles conform VCA**-voorschriften en methodiek. Alles in het belang van de klant”, besluit Ruijters.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details