Platform over gevels, glas & daken
Experimentele showroom Nelissen Steenfabrieken vol met digitale snufjes

Experimentele showroom Nelissen Steenfabrieken vol met digitale snufjes

Beleef de baksteen in al zijn facetten bij Nelissen Steenfabrieken. Het familiebedrijf heeft begin vorig jaar een state-of-the-art showroom geopend waar de bezoeker de baksteen als kunstobject ontdekt in zowel de echte als in de virtuele realiteit. Bezoekers worden onthaald door commercieel adviseurs Ester en Rudy die ze wegwijs maken door de showroom en helpen de droomsteen te vinden of zelfs een co-creatie te gaan uitvoeren.

Dubio-steen

Innovatie, co-creatie én duurzaamheid. “Dat zijn de drie pijlers van zowel het interieur als het exterieur van de nieuwe showroom,” klinkt het bij de CEO’s Carlos Jorissen, Joeri Gevers en Burt Nelissen. “Een atrium volledig uitgevoerd in onze meermaals gelauwerde Dubio-steen, kunstige claustra’s en zelfs steenstrips gelijmd op een grote glaspartij: we tonen met dit gebouw dat alles kan met baksteen, zolang je met de juiste mensen samenwerkt. Daarom hechten we veel belang aan co-creatie.” Het nieuwe gebouw huisvest digitale experimenteerruimtes voor ontwerpers, een Brixperience Room met een groot gebogen scherm en vergaderzalen die gereserveerd kunnen worden voor project- of andere besprekingen. “De vernieuwde site zal fungeren als facilitator voor creatievelingen die samen met ons de bouwsector op duurzame wijze vooruit willen helpen.”

Nelissen Steenfabrieken

Bezoekers aan de nieuwe showroom van Nelissen Steenfabrieken worden met open armen ontvangen en helemaal ondergedompeld in de wereld van de baksteen.

Brixperience Room

De nieuwe showroom bevat een museale route waarbij de bezoeker de baksteen als kunstobject ontdekt in zowel de echte als de virtuele realiteit. “We combineren de tastbare showroom, zoals iedereen ‘m kent, met de immer vooruitstrevende digitale wereld,” aldus de bestuurders. “De bezoekers worden ondergedompeld in een digitaal getinte customer experience journey. Aan de hand van een app doorlopen ze de showroom en kunnen ze hun favoriete stenen aanduiden, zowel in de app als op touchscreens. Die favorieten tonen we aan het einde van een bezoek in de Brixperience Room. Op een groot scherm wordt de steenselectie van de bezoeker toegepast op een project naar keuze om het geheel zo aanschouwelijk mogelijk te maken. Eens op de parking zit alles in de mailbox van de bezoeker zodat hij thuis rustig zijn bezoek nog eens kan overlopen.”

Nelissen Steenfabrieken

Op een groot scherm wordt de steenselectie van de bezoeker toegepast op een project naar keuze om het geheel zo aanschouwelijk mogelijk te maken.

Creativiteit

Voor architecten biedt de nieuwe showroom het neusje van de zalm op het vlak van creativiteit. “In de stenotheek staat een werktafel gecombineerd met een groot scherm. Als een architect een steen op de tafel legt, wordt deze gescand aan de hand van een RFID-tag. Zo kan hij verschillende stenen op tafel leggen en virtueel nieuwe mixen creëren die hij op het scherm te zien krijgt en naar zichzelf kan sturen. Ook kan hij ‘spelen’ met het verband en de voeg(kleuren). Uniek in de sector. Bovendien kunnen direct referentieprojecten van een bepaalde steen digitaal worden opgevraagd. Het is zelfs mogelijk om de ontworpen creaties uit te beelden op een referentieproject. Kortom, bezoekers aan de nieuwe showroom van Nelissen Steenfabrieken worden met open armen ontvangen en helemaal ondergedompeld in de wereld van de baksteen. 

De showroom van Nelissen Steenfabrieken op de Kiezelweg in Lanaken is dagelijks geopend van 8.30 tot 18.00 en op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur. Je kan er tijdelijk omwille van de corona-maatregelen enkel op afspraak terecht. Ester en Rudi heten u van harte welkom. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details