Platform over gevels, glas & daken
Exclusief wonen aan de Rijnhaven
In totaal heeft Lieftink Geveltechniek zo’n 1.200 m2 aan kozijnen en puien verwerkt in DOK2404.

Exclusief wonen aan de Rijnhaven

De oostkant van het Rijnhavengebied in Alphen aan den Rijn verandert de komende jaren van een bedrijventerrein in een aantrekkelijk woongebied. DOK2404 heeft de primeur. Een stoer gebouw met 29 appartementen, prachtige buitenruimtes en veel zicht op het water van de Rijnhaven. Met dank aan de hoogisolerende aluminium kozijnen van Lieftink Geveltechniek. 

DOK2404 is het eerste maar zeker niet het laatste nieuwe complex in dit nieuwe woongebied.

Als preferred supplier van aannemer Vink Bouw werd Lieftink Geveltechniek al vanaf het schetsontwerp gevraagd om mee te denken in een passende oplossing, zowel technisch, esthetisch als economisch. “Een manier van werken die we wel vaker hanteren in samenwerking met Vink Bouw,” zegt directeur Joost Plompen van Lieftink Geveltechniek. “Door vooraf zoveel mogelijk met elkaar af te stemmen, is vrijwel alles al getackeld nog voordat we de engineeringsfase in gaan. Die intensieve voorbereiding verkort het tekenproces enorm en daarmee ook de doorlooptijd.”

DOK2404 is een stoer gebouw met 29 appartementen, prachtige buitenruimtes en veel zicht op het water van de Rijnhaven.

Uitstekende isolatiewaarden

DOK2404 is een woongebouw in het hogere segment. “In dat beeld horen natuurlijk strakke aluminium kozijnen,” zegt Plompen. “In dit geval is gekozen voor Schüco-profielen uit de serie AWS 70 HI voor de vaste kozijnen, draaikiepramen en deuren. Het is een kozijnserie die speciaal is ontwikkeld om triple beglazing in op te kunnen nemen. Daarnaast hebben we het gebouw ook voorzien van diverse schuifpuien uit de ASS 70-serie van Schüco. De puien zijn uitgerust met een hef-schuifbeslag om een uitstekende dichting te kunnen garanderen. De 29 woningen zijn allemaal voorzien van triple glas met een gemiddelde U-waarde van 1,1, terwijl we in de algemene ruimtes dezelfde typen kozijnen van HR++-dubbelglas hebben voorzien. Voor maximaal doorzicht is het Frans balkonhekwerk bij achttien kozijnen uitgevoerd in glas.” 

Als preferred supplier van aannemer Vink Bouw werd Lieftink Geveltechniek al vanaf het schetsontwerp gevraagd om mee te denken in een passende oplossing, zowel technisch, esthetisch als economisch.

Torenkraan

In totaal heeft Lieftink Geveltechniek zo’n 1.200 m2 aan kozijnen en puien verwerkt in DOK2404, allemaal gepoedercoat in de kleur RAL 9005 in een fijnstructuur. “Het toont heel chique en dankzij de matte uitstraling tegelijk ook heel stoer. In dat opzicht dus perfect passend bij de algehele uitstraling van het woongebouw.” Lieftink Geveltechniek had tijdens montage nog wel wat uitdagingen, met name ten aanzien van het beglazen met het zware triple glas. “Niet alle zijden van het gebouw waren even goed bereikbaar. In goede afstemming met de aannemer hebben we op sommige momenten dankbaar gebruik gemaakt van de torenkraan. Het eindresultaat is er dan ook naar. De woningen waren in no time verkocht en inmiddels allemaal bewoond.” 

Mooi om te zien dat de projectontwikkelaar, een consortium van Ruimte Maken, de Wijde Blik en Xoomlab, zijn nek heeft durven uitsteken om een begin te maken met de transformatie van het voormalig bedrijventerrein, vindt Plompen. “DOK2404 is het eerste maar zeker niet het laatste nieuwe complex in dit nieuwe woongebied.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details