Platform over gevels, glas & daken
Evolutionair vliesgevelsysteem voor grotere en zwaardere glaselementen
WICTEC 60 NG is ontworpen voor grotere breedtes en zwaardere vullingen en is een verbeterde, hoogwaardige gevel die verdiepingshoge panelen met een gewicht tot 850 kg en een maximale vullingsdikte van 62 mm mogelijk maakt. (Beeld: Guillaume GUERIN – 2018 )

Evolutionair vliesgevelsysteem voor grotere en zwaardere glaselementen

Als grote, duurzame wereldspeler in de aluminiumindustrie biedt Hydro Building Systems fabrikanten, architecten
en particuliere opdrachtgevers een uitgebreid assortiment aluminium profielsystemen voor ramen, deuren,
vliesgevels en gespecialiseerde toepassingen. Het bedrijf lanceert een nieuw aluminium vliesgevelsysteem dat een element- of projectspecifieke benadering van het gevelontwerp mogelijk kan vermijden.

Raimond Stassen, Project Manager WICONA -één van de grootste leveranciers van aluminium bouwsystemen in Europa en onderdeel van de wereldwijde Hydro Group- vertelt hierover. “De WICTEC 60 NG is een verbeterde hoogrendementsgevel die is ontworpen om grotere overspanningen en zwaardere vullingsgewichten te overbruggen. Een doorontwikkeling van de WICTEC 50, onze standaard profielserie voor stijl-regel-gevels.”

Hydro Building Systems voorziet nieuw gebouw aan Post X LPA in Antwerpen van aluminium vliesgevelsysteem. (Beeld: FC Lama )

Verdiepingshoge elementen

De grondgedachte achter dit systeem is tweeledig. “Ten eerste spelen we in op het feit dat architecten steeds vaker gebouwen ontwerpen met grote, verdiepingshoge glasoppervlakken om zo maximale lichtinval in een gebouw te realiseren. Ten tweede constateren we dat het streven naar gebouwen met een netto-nulenergie alsmaar toeneemt en er daardoor steeds strengere eisen worden gesteld aan de thermische prestaties. Dat betekent dat er vaker drie- en viervoudige beglazing wordt voorgeschreven”, zegt Stassen. De WICTEC 60 NG biedt plaats aan verdiepingshoge elementen met een gewicht tot 850 kg en een maximale beglazingsdikte van 62 mm. Stassen geeft aan dat er ook projectspecifiek gewichten tot 1300 kg mogelijk zijn. “Maar uiteraard alleen in goed overleg en met de juiste engineering, want we leveren uitsluitend producten waar we achter staan.”

Innovatief penverbindingsysteem

Om de zwaardere glaslementen te dragen, ontwikkelde WICONA een innovatief penverbindingssysteem. “Dit systeem draagt moeiteloos het gewicht van de beglazing af op de verbinding tussen de horizontale regels en verticale stijlen”, legt Stassen uit. “Daarnaast heeft de WICTEC 60 NG ook een reeks verstevigde glassteunen die met regels en stijlen werken en de vullingsgewichten weer overdragen op de structuur. Een zeer innovatief concept waarmee we op relatief eenvoudige wijze grote gewichten kunnen opvangen. Het vraagt bovendien minder bewerkingen in de productie en is ook nog eens makkelijker te monteren ten opzichte van een projectspecifieke oplossing.”

WICTEC 60 NG is een geavanceerd gevelsysteem voor elementgevels dat aangepast kan worden om aan specifieke projectvereisten te voldoen. (Beeld: Hydro Building Systems)

Maximale ontwerpvrijheid

Bij WICONA is ontwerpvrijheid erg belangrijk, dus biedt WICTEC 60 NG talrijke designversies met een ruime keuze aan profielen, aangepast aan de stijlvereisten van de moderne architectuur. Voor verwerkers is er het voordeel dat er veel onderdelen vanuit de 50-serie toepasbaar zijn in de 60-serie. “Doordat de componenten prima uitwisselbaar zijn, kunnen zij makkelijk anticiperen op de techniek én kan er sprake zijn van een geminimaliseerde artikelvoorraad.”

Systeem draagt bij aan duurzaamheid

Bij de Hydro Group staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het bedrijf loopt voorop in de ontwikkelingen van producten op dat gebied. WICTEC 60 NG voldoet aan de Europese norm EN 13830:2015+A1:2020 en biedt een uitstekende thermische isolatie (Ut/m-waarde tot 0,67 W/(m²K)) – een belangrijke factor voor het ontwerp van energieneutrale gebouwen. Daarbij komt dat de profielen gemaakt zijn van Hydro CIRCAL 75R aluminium dat bestaat uit minstens 75% gerecycled end-of-life aluminium (post-consumer schroot). 

WICTEC 60 NG wordt momenteel gecertificeerd in de categorie Zilver van Cradle to Cradle Certified®. Een kwaliteitsgarantie voor de gebruiker, een teken van respect voor het milieu. “Deze nieuwe generatie gevel biedt maximale flexibiliteit, kostenefficiëntie, draagt bij aan duurzaamheid, is veiliger en sneller te installeren en wordt overal ter wereld vanuit esthetisch als kostenbesparingsoogpunt gewaardeerd”, zegt Stassen tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details