Platform over gevels, glas & daken
Esthetische vrijheid  op een solide basis

Esthetische vrijheid op een solide basis

Tijdens GEVEL 2020 lanceren Primoclad en Cladding Point hun gezamenlijke primeur: Design+ architectural solutions. Beide partijen combineren de voordelen van het bouwen met sandwichpanelen met de mogelijkheid om daarop een exclusieve esthetische schil aan te brengen in één conceptuele oplossing.

Design+ architectural solutions bestaat uit een carriersysteem van sandwichpanelen van Cladding Point waarop een esthetische afwerking van Primoclad aangebracht kan worden, begint Michel Warnaar van Primoclad. “Wij bieden de mogelijkheid te kiezen uit verschillende materialen waaronder aluminium (XPAN Cladding), metaal (IMAR), natuursteen (Stone Evolution), aluminium composiet (Stacbond) en houtcomposiet (Neolife).” Rob van den Kolk van Cladding Point vult aan: “De conceptuele oplossing bezorgt de opdrachtgever een gegarandeerd gevelsysteem, berekend naar de ontwerpsituatie, conform alle voorschriften en met garantie.”

Ontwerpflexibiliteit

Het bouwen met sandwichpanelen biedt volop voordelen, vervolgt Van den Kolk. “Een gebouw kan snel wind- en waterdicht worden gemaakt, waarna direct met de binneninrichting gestart kan worden. De esthetische schil staat daar los van en kan op een later moment worden aangebracht. Dat resulteert in een aanzienlijke reductie van de totale bouwtijd. De sandwichpanelen zijn in verschillende diktes verkrijgbaar, naar gelang de gevraagde isolatiewaarde. Wij verzorgen altijd zelf de berekeningen op basis van de overspanningen, isolatieaarden, windlast en gewicht van de esthetische schil.” Warnaar: “Het Design+ sandwichpaneel is speciaal ontworpen om een ophangsysteem voor de esthetische schil te dragen. Daarin is, zoals gezegd, volop keuze. Het is zelfs mogelijk om varianten te combineren in een gevel. Het is maar net wat de architect voor ogen heeft; wij bieden die esthetische vrijheid. Ook achteraf is het mogelijk om wijzigingen aan te brengen om bijvoorbeeld na verloop van tijd een andere uitstraling te realiseren.”

Behalve de meer statische gevels, kan met Design+ architectural solutions ook een dynamische gevel worden gecreëerd.

 

Dynamische 3D-gevels

Behalve de meer statische gevels, kan met Design+ architectural solutions ook een dynamische gevel worden gecreëerd. Warnaar: “Het is prima mogelijk om met Design+ Stone bijvoorbeeld een 3D-gevel te realiseren, zonder zware constructie. De panelen worden projectmatig geproduceerd uit verschillende steensoorten die structureel verbonden zijn met een samengesteld glasvezel en aluminium honingraat paneel. Door het relatief geringe gewicht is het mogelijk om een bepaalde dieptewerking te creëren met de beplating of welvingen aan te brengen.” Van den Kolk: “Ook het omzetten van hoeken (voor een luxueuze uitstraling) behoort tot de mogelijkheden. En door een geperforeerde Design+ IMAR gevelbekleding voor een glasfaçade te plaatsen, sla je twee vliegen in één klap: een esthetische schil en tegelijk een zonwerende functie. Kortom, mogelijkheden genoeg.”

De primeur van Design+ architectural solutions vindt plaats tijdens GEVEL 2020. “We laten bezoekers diverse mogelijkheden zien van onze conceptuele totaaloplossing en organiseren aansluitend een aantal architectenevents,” besluit Warnaar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details