Platform over gevels, glas & daken
Ergon Nederland voorziet in personele invulling in de gevelbouw

Ergon Nederland voorziet in personele invulling in de gevelbouw

De vraag naar laag en hoger kaderpersoneel in de gevelbouw groeit gestaag. Ergon Nederland ziet als gespecialiseerde uitzendorganisatie kans om een rol te vervullen, die bijdraagt aan de continuïteit van projecten. Directeur Roel Jansen uit zijn betrokkenheid als hij spreekt over zijn personeel en belicht ‘een inventieve aanpak’, ‘goede kwalificaties’ en ‘een overname’.

Ergon Nederland - RIFFproductions linkedin kopiërenRoel Jansen, directeur Ergon Nederland. (Beeld: Kas van Vliet)

De vraag naar werk in de gevelbouw stijgt niet evenredig met het aantal afgestudeerden. Bovendien zijn er te weinig leerbanen. Volgens Jansen vraagt dat om een
inventieve aanpak. “In onze zoektocht naar vakkrachten met de juiste competenties en ervaring zijn we de grens over gegaan, richting Oost-Europa. Ook daar is de vraag naar kwalitatief hoogwaardig personeel in de gevelbouw groot. Toch zien we door onze aanpak kans opdrachtgevers hier op maat te bedienen met arbeidsmigranten.” Jansen verwijst naar technisch personeel op het werk, maar ook naar mensen op kantoor.

Strategisch

De personeelswerving van Ergon Nederland omvat niet alleen adverteren op de lokale Oost-Europese markt. Door middel van recruitmentkantoren op strategische plaatsen wordt persoonlijk contact gelegd met de juiste mensen. Ook heeft Ergon Nederland speciale software, die de weg opent naar geïnteresseerden in kansen in de gevelbouw in Nederland en daarbuiten. “Zo’n 250 mensen vinden via ons dagelijks de weg naar nieuwe uitdagingen, zowel op kantoor als op een project.” Om nog beter de gevelbouw van dienst te kunnen zijn, heeft Ergon Nederland onlangs gevelpersoneel.nl
overgenomen. “Het verruimt ons aanbod met voornamelijk Poolse mensen.”

Projectmatig

De gekwalificeerde krachten worden projectmatig ingezet. Dat Ergon Nederland kans ziet de juiste mensen aan de juiste werkgevers/projecten te koppelen blijkt. “Het leidt naar de inzet op meerdere projecten en zelfs naar een vaste aanstelling.” Niet alleen aan de kant van de werkgever is er tevredenheid. Ook de werknemers roemen Ergon Nederland. Ze zien ‘hun werkgever’ als een fijne organisatie om voor te werken.

Betrokkenheid

“Vanzelfsprekend is het salaris een belangrijke factor maar goed werkgeverschap gaat verder dan de loonstrook. Met doorgroeimogelijkheden, goede huisvesting en je goed voelen in de organisatie kweek je betrokkenheid. Het leidt in veel gevallen naar een structurele samenwerking tussen onze mensen en de opdrachtgevers en dat is hard nodig gezien de krapte in de markt.”   

Tekst: Willem de Volder    Beeld: Ergon Nederland
Uitgelichte afbeelding: Om nog beter de gevelbouw van dienst te kunnen zijn, heeft Ergon Nederland onlangs gevelpersoneel.nl overgenomen. (Beeld: Styled4you)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details