Platform over gevels, glas & daken
Er gaat niets boven daglicht
De lichtwanden zorgen voor voldoende licht op de werkplek.

Er gaat niets boven daglicht

Van Boven staat bekend als pionier op het gebied van kunststof bouwproducten en biedt al zo’n zeventig jaar voor vrijwel iedere toepassing een lichtdoorlatend kunststof oplossing. Van een enkelwandige polyester golfplaat tot een daglichtconstructie met meerwandige polycarbonaatplaten. Inmiddels heeft Van Boven ook lichtkoepels en andere glasproducten in haar assortiment.

Het plaatsen van lichtwanden zorgt voor optimaal daglicht in grote panden.

Daglichtleverancier

Al snel na de oprichting van Kunststoffenindustrie Van Boven in 1951, richt het bedrijf zich op de productie van transparante producten voor de bouw. Lichtinval in gebouwen speelde ook toen al een belangrijke rol in de architectuur. “Zeventig jaar later is onze focus nog altijd hetzelfde: wij maken daglichttoetreding mogelijk, op alle niveaus,” zegt Jurgen van Os, commercieel directeur bij Van Boven. “Van een eenvoudig dak van een huis of schuur tot de overkapping van een ziekenhuis, station of gevel van een bedrijfshal. Overal waar mensen werken, wonen en daglicht belangrijk is.”

Station Blaak in Rotterdam: één van de meest kenmerkende stations van Nederland dankzij de ronde lichtdoorlatende overkapping die aan een grote boogconstructie bevestigd is.

Projectbouw

Naast Van Boven Kunststoffen is er Van Boven Projectbouw. “Daar ontwerpen, produceren én monteren we lichtstraten en daglichtconstructies. Zowel standaard als maatwerk. Onze kracht zit in de mogelijkheden die wij zien voor de inval van daglicht. Wij laten ons niet leiden door beperkingen.” Van Os noemt een voorbeeld: “Tegenwoordig ligt het dak van menig bedrijfs- of fabriekshal vol met zonnepanelen. Maar daar waar mensen werken, wil je daglicht hebben. Dus bieden wij innovatieve oplossingen van lichtdoorlatend kunststof voor de wand, zoals onze lichtwanden.”

Lichtwanden

“De panelen van onze lichtwanden zijn geschikt voor wand-, dak- en shedkappen, er zijn eindeloos veel mogelijkheden in toepassing. Afhankelijk van de toegepaste bevestigingsprofielen en het type paneel zijn er grote overspanningen te realiseren. Maar ook binnenwanden in kantoren bijvoorbeeld.” De NovaClick1040 lichtbouwpanelen van Van Boven zijn verkrijgbaar in heldere en opale uitvoering. “Maar afhankelijk van de hoeveelheid panelen die wordt afgenomen, is een andere kleur in overleg mogelijk,” vult Van Os aan. “Daardoor ontstaat een enorme ontwerpvrijheid voor architecten en ontwerpers.” De door Van Boven zelfontwikkelde aluminium bevestigingsprofielen zijn verkrijgbaar in zowel brut als gemoffeld aluminium, en zowel thermisch onderbroken als uit een geheel. De lichtgewicht panelen zijn makkelijk te hanteren (eenvoudig in transport en verwerking) en gecombineerd met de aangevormde mes- en groefverbinding zorgt dat voor een probleemloze montage.

Door de lichtstraat van aluminium met lichtdoorlatende platen, valt een zee van daglicht de ruimte binnen.

Hoogste kwaliteitseisen

“Onze lichtwanden voldoen altijd aan de hoogste kwaliteitseisen,” vervolgt Van Os. “Alle mogelijke constructies, zowel standaard als maatwerk, worden in nauw overleg geproduceerd en gemonteerd en voldoen aan de gestelde projecteisen en aan NEN-EN 13501-1 met Brandklasse B-S1,D0.” NovaClick1040 is een polycarbonaat lichtbouwpaneel, speciaal ontwikkeld voor toepassingen waar hoge eisen aan lichttransmissie en isolatiewaarden gesteld worden. “Onze lichtbouwpanelen zijn door coëxtrusie voorzien van UV-bescherming en bestand tegen weersinvloeden. Dankzij de geëxtrudeerde mes- en groefverbinding ontstaat een water- en winddicht beglazingssysteem.”

De lichtstraatconstructie is van aluminium met lichtdoorlatende platen. Perfect voor een woonkeuken, expositieruimte of iedere andere donkere ruimte waar daglicht gewenst is.

Verandering, groei en innovatie

Waar Van Boven enerzijds trouw blijft aan de oorsprong in de kunststoffenindustrie, staat het anderzijds ook zeker open voor nieuwe ontwikkelingen. “Maar onze focus ligt altijd op daglicht,” benadrukt Van Os en vervolgt: “Samen met wat partners zijn we nu druk bezig met de ontwikkeling van glasproducten. Denk daarbij aan beloopbaar glas en piramideramen. Zo willen we voor de luxere huizen of gebouwen wat strakkere en esthetisch fraaie producten introduceren.” Het moge duidelijk zijn: met een breed productengamma van dak tot gevel, waarbij daglichttoetreding centraal staat is Van Boven een grote speler in de branche.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details