00:55
05-10-2018

Energyville 2 | Genk

Inbraakwerende lamellendeuren geven Energyville 2 expressief karakter

Een strakke en uniforme gevel; dat vertoont het onderzoekscentrum naar alternatieve en hernieuwbare energie ‘Energyville 2’ te Genk. Dat gevelbeeld is onder andere te danken aan Duco’s lamellendeuren, beter gekend als de DucoDoor, van ventilatie- en zonweringspecialist Duco. Het feit dat ze daarbovenop nog eens inbraakwerend zijn, kan alleen maar als een extra troef worden ervaren. 

Het derde gebouw in het Thorpark, met een oppervlakte van 5.000 m², beschikt over een gevelbeeld met een esthetisch en expressief karakter. Hiervoor treft de DucoDoor Grille schuld in dit verhaal.

De DucoDoor Grille is als vrijstaande toegangsdeur uitstekend geschikt voor wanden die niet opgebouwd zijn uit lamellen, maar bij dit project is er echter sprake van een unieke toepassing. Rondom de DucoDoor Grille, dat opgebouwd is uit Solid-lamellen (type 30 Z), bevinden zich immers nóg lamellen van hetzelfde type. Het resultaat? Een architecturaal aantrekkelijke gevelschil, waarbij uniformiteit spreekt. 

Inbraakwerende oplossing
Het personeel kan op beide oren slapen, want op het gebied van inbraakwerendheid scoort de DucoDoor Grille hoog. De Solid-lamellen maken elke uitvoering vandalismeveilig. Bovendien werd deze lamellendeur bij de Stichting Kwaliteit Gevelbouw getest volgens de Europese normen. Daardoor is RC2-gecertificeerde uitvoering mogelijk, zoals ook werd toegepast bij het Genkse onderzoekscentrum.

DucoDoor: vat vol mogelijkheden
De DucoDoor Grille op zich biedt heel wat mogelijkheden. Zo kan de lamellendeur volledig tochtvrij gemaakt worden. Door aan de zijkant scharnieren te plaatsen, wordt een grote nuttige breedte gerealiseerd. Op die manier kan de deur 180° geopend worden. Daarnaast zijn alle DucoDoor deuren maatwerk en zijn verkrijgbaar tot maximum 3 meter nuttige hoogte en breedte.

Benieuwd naar meer? Ontdek het volledige gamma lamellendeuren op www.duco.eu.   

Tekst en beeld: Duco

Lees meer over: Duco , Energyville 2 , Genk , Inbraakwerend

Gevelbouw partners

CE keurmerk Alara-Lukagro Efectis